Concurrent minder voor Ziyech: Willian komt er niet uit met Chelsea

Reacties

De kans is heel klein dat Willian komend seizoen nog voor Chelsea speelt. De 31-jarige Braziliaan heeft bevestigd dat het zeer onwaarschijnlijk is dat hij zijn aflopende contract nog verlengt op Stamford Bridge.

Concurrent minder voor Ziyech: Willian komt er niet uit met Chelsea
© Pro Shots

Willian wordt al tijden in verband gebracht met een vertrek bij Chelsea, waarbij Barcelona genoemd wordt als mogelijke bestemming. Volgens de verhalen in Engeland wil de vleugelspeler echter het liefst in Londen blijven. Afgaande op zijn uitspraken zal dat dan bij een andere Premier League-club moeten gebeuren.

'Iedereen weet dat mijn contract over een paar maanden afloopt en dat een verlenging moeilijk wordt', zei Willian tegen FOX Sports Brasil. 'Ik wil namelijk drie jaar erbij en Chelsea heeft mij maar twee jaar geboden. Op dit moment is nog niet besloten wat er gaat gebeuren, maar ik sta vrij om met andere teams te praten.'

En dus is de kans klein dat Willian komend seizoen een concurrent wordt van Hakim Ziyech, die net als de Braziliaan vanaf de rechterflank uit de voeten kan. Dat terwijl Willian eerder nog zei niet weg te hoeven bij Chelsea. 'Als het mogelijk zou zijn, wil ik hier tot mijn veertigste blijven. Maar zo gaat het niet altijd in het voetbal.'

Willian speelt al sinds het seizoen 2013/14 voor Chelsea, toen de Londenaren hem voor circa 35 miljoen euro overnamen van FC Anzhi. Sindsdien speelde de Braziliaan meer dan 300 officiële duels voor The Blues, maar toch gaat hij dus vertrekken. Dat geldt mogelijk ook voor Pedro, die eveneens een concurrent voor Ziyech zou zijn.

De Ziyech-transfer ontleed: zijn positie, de concurrenten, het plan van Lampard
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.