Concurrent De Jong troeft na hattrick zelfs Messi en Suárez af

Reacties

Sevilla heeft zonder problemen streekgenoot Cádiz op een stevige nederlaag getrakteerd. Youssef En-Nesyri liet met een indrukwekkend optreden zien waarom hij Luuk de Jong op de bank houdt.

Concurrent De Jong troeft na hattrick zelfs Messi en Suárez af
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 0
Cádiz
Cádiz

De Jong moet het in La Liga de laatste weken doen met (korte) invalbeurten. De kans dat de Oranje-international weer wordt gepromoveerd tot basiskracht bij Sevilla lijkt vooralsnog verkeken. Zijn concurrent En-Nesyri maakte tegen Cádiz andermaal zijn status van onbetwiste goalgetter waar.

In de 35ste minuut toonde de Marokkaan zijn scherpte en neusje voor de goal. Nadat de bal na een afstandsschot van Suso via de paal weer het veld in stuiterde, kende hij geen twijfel met de 1-0 als tastbaar resultaat. Vier minuten later kopte hij ook de 2-0 binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Deze goal was extra bijzonder, omdat En-Nesyri kort daarvoor door een vinger van tegenstander Pedro Alcalá in zijn oog was geprikt en moeite leek te hebben met kijken. Luuk de Jong was zelfs de dug-out uit gestuurd voor een warming-up om eventueel als vervanger binnen de lijnen te komen.

Zover kwam het niet. En-Nesyri kon de wedstrijd vervolgen en deed dat met verve. Na een uur maakte hij met een rake kopbal zijn trio goals compleet. Zijn tweede hattrick van het seizoen bracht de Marokkaan zelfs op de eerste plaats van de topscorerslijst van La Liga, die voor deze speelronde werd aangevoerd door Lionel Messi en Luis Suárez. En-Nesyri, die wordt genoemd als mogelijke vervanger van Sébastien Haller bij West Ham United, staat inmiddels op twaalf doelpunten. En Luuk de Jong; die bleef voor het eerst dit La Liga-seizoen negentig minuten op de bank.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.