Concerten zorgen voor Nations League-duels in Rotterdam en Enschede

Reacties

Het bereiken van de Final Four van de Nations League betekent dat het Nederlands elftal in juni 2023 twee interlands op eigen bodem afwerkt. Plaatsing bij de vier beste landen houdt immers in dat de KNVB de Final Four mocht organiseren. De bond is voornemens om de vier duels af te werken in De Kuip en in De Grolsch Veste.

Concerten zorgen voor Nations League-duels in Rotterdam en Enschede
© Pro Shots

Deze twee speellocaties krijgen de voorkeur omdat de Johan Cruijff Arena en het Philips Stadion in deze periode niet beschikbaar zijn vanwege concerten. In Amsterdam zijn de optredens van De Toppers, terwijl in Eindhoven Guus Meeuwis op het podium staat. De halve finales staan gepland op woensdag 14 en donderdag 15 juni, het duel om de derde en vierde plaats en de finale worden gespeeld op zondag 18 juni.

Aannemelijk lijkt dat Oranje de halve finale in De Kuip speelt, maar mocht de ploeg de finale niet halen dan zal de kleine finale in Enschede zijn. De Grolsch Veste was pas twee keer eerder het decor van een interland van het Nederlands elftal. In 2009 versloeg Nederland Japan met 3-0 in een vriendschappelijke ontmoeting, in 2021 won Oranje met dezelfde cijfers een oefenduel van Georgië.

Oranje is voor de tweede keer present bij de Final Four. In 2019 haalde Nederland onder leiding van bondscoach Ronald Koeman de finale, waarin met 1-0 van Portugal werd verloren. In de halve finale won Nederland met 3-1 van Engeland. De tegenstanders van Nederland zullen Kroatië, Italië en Portugal of Spanje zijn. Die laatste twee landen werken op dinsdag hun beslissende ontmoeting af. Kroatië bleef Denemarken, Frankrijk en Oostenrijk voor. Italië plaatste zich door maandagavond Hongarije met 2-0 te verslaan. Engeland en Duitsland waren al kansloos voor plaatsing.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.