Complimenten voor Liverpool-leider Van Dijk na cruciale ingreep

Reacties

Virgil van Dijk wordt in Engeland opnieuw overladen met complimenten. Dit keer niet vanwege zijn belangrijke rol in de defensie van Liverpool of zijn openingstreffer tegen Newcastle United, maar om zijn kwaliteiten als leider. De 27-jarige international, die onlangs werd verkozen tot Speler van het Jaar, speelde een belangrijke rol bij de winnende treffer op St. James' Park (2-3).

Complimenten voor Liverpool-leider Van Dijk na cruciale ingreep

Voorafgaand aan de treffer van Divock Origi in de slotfase stond de mee naar voren gekomen Van Dijk namelijk druk te gebaren dat niet rechtsback Trent Alexander-Arnold, maar de ingevallen Xherdan Shaqiri de vrije trap aan de rechterkant van het veld moest nemen. Uit de indraaiende vrije trap van de Zwitserse linkspoot belandde de bal via het hoofd van Origi en Newcastle-verdediger Jamaal Lascalles uiteindelijk in het doel.

En dat allemaal omdat Van Dijk dus gebaarde dat niet de vaste nemer Alexander-Arnold, maar Shaqiri achter de bal moest gaan staan. Het kwam hem na afloop op complimenten te staan van Gary Neville, analyticus bij Sky Sports. 'Trent neemt ze normaal gesproken aan die kant, ze volgen gewoon de instructies op. Je ziet niet vaak dat leiders op het veld zulke dingen veranderen. Hij nam daar een groot risico door dat te doen.'

Het is volgens Neville, oud-speler van Manchester United, tekenend voor het karakter van Van Dijk, die al snel na zijn komst werd benoemd tot reserve-aanvoerder van Liverpool achter Jordan Henderson en James Milner. 'Ik denk dat dit hem typeert als mens, niet zozeer als speler.' Liverpool-legende Graeme Souness sloot zich erbij aan. 'Van Dijk heeft hen het doelpunt bezorgd. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en maakte daarmee het verschil.'

Liverpool blijft door het belangrijke doelpunt tegen Newcastle in de race voor de landstitel, al heeft het die niet meer in eigen hand. Manchester City kan maandag tegen Leicester City weer aan kop komen en zou dan met één punt voorsprong de laatste speelronde ingaan. Op de laatste speeldag in de Premier League is Wolverhampton Wanderers tegenstander van The Reds, City speelt komende zondag tegen Brighton & Hove Albion.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.