Complimenten voor Gravenberch: 'Ik kijk graag naar Frenkie de Jong'

Reacties

Na de eenvoudige zege van Ajax op Heracles Almelo (5-0) ging het zondagmiddag onder anderen over Ryan Gravenberch. De achttienjarige middenvelder stond tegen de Tukkers voor de zesde Eredivisie-wedstrijd op rij in de basis.

Complimenten voor Gravenberch: 'Ik kijk graag naar Frenkie de Jong'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Gravenberch was in de tweede helft nog dicht bij zijn eerste doelpunt van het seizoen, maar doelman Michael Brouwer redde op zijn schot, waarna Zakaria Labyad alsnog scoorde. 'Ik moet inderdaad op zoek naar mijn goaltjes, die zijn er nog niet', reageert de jonge middenvelder achteraf bij FOX Sports. Analyticus Marciano Vink had achteraf veel complimenten over voor Gravenberch, die hem aan Frenkie de Jong deed denken.

'Frenkie speelde bij Ajax ook in deze rol, ik doe wel een beetje hetzelfde. Uitzakkende middenvelder, dat is eigenlijk ook mijn spel. Dat ligt mij wel. Dan heb ik het spel voor me en kan ik vanaf daar bepalen wat ik ga doen. Ik kijk ook graag naar Frenkie, hij speelt met lef, daar houd ik van. Ik probeer dingen van hem op te pikken', vertelt Gravenberch.

Ook Erik ten Hag was achteraf lovend over de middenvelder. 'Heel veel dingen bij hem zijn heel positief. Hoe hij nu speelt, lijkt het alsof hij al een tijd meespeelt, maar dat is natuurlijk niet zo. Maar er zit ook een aantal dingen in zijn spel die hij moet verbeteren, dat is ook logisch op zijn leeftijd', aldus de Ajax-coach.

'Met name, maar dan trap ik een open deur in, zijn omschakeling. En dan vooral in de beleving. Maar ook de keuzes die hij maakt zijn niet altijd even goed, dat is eigenlijk het belangrijkste punt. Hij moet zien wanneer hij voor de goal moet komen, of juist de restverdediging moet bewaken. Dat ga je alleen maar leren door wedstrijden op het allerhoogste niveau te spelen. En dan vooral die wedstrijd van woensdag', verwijst Ten Hag naar het Champions League-duel met FC Midtjylland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.