Commissarissen Willem II vertrekken na mislukte aanval op Van Gool

Reacties

Jack Buckens en Jan Scheerlinck vertrekken uit de raad van commissarissen van Willem II. De verzekeraar en kaakchirurg zijn na de mislukte aanval op algemeen directeur Berry van Gool opgestapt.

Commissarissen Willem II vertrekken na mislukte aanval op Van Gool

Van Gool (foto boven) is nu vijf jaar de baas bij Willem II en lijkt uitstekend werk te leveren in Tilburg. Toch zegde de rvc in de afgelopen maand het vertrouwen in de directeur op. Intern was de verbijstering groot bij Willem II, waar het bestuur, het kantoorpersoneel en de sponsoren juist wél uitermate te spreken zijn over het werk van Van Gool.

Op woensdag 8 augustus belegde de Clubraad van Willem II een extra vergadering, om het conflict tussen het stichtingsbestuur en de rvc te bespreken. De Clubraad sprak daarin het vertrouwen uit in het stichtingsbestuur. Voor Buckens (voorzitter van de rvc) en Scheerlinck was dat reden genoeg om een dag later op te stappen.

'Er dreigt weer een nieuwe periode van discussie te starten', schrijven Buckens en Scheerlinck op de website van Willem II. 'Dat is niet in het belang van Willem II en het belang van Willem II is uiteindelijk het enige wat telt. Wij roepen iedereen op om de handen ineen te slaan en samen ons team de komende wedstrijd enorm veel steun te geven. De aandacht moet gericht zijn op het veld; al het andere is secundair. Wij hopen dat Willem II een fantastisch seizoen tegemoet gaat. Wij hebben daar alle vertrouwen in.'

De rvc van Willem II bestaat nu nog uit Roland Hermans (eigenaar van een paar kledingzaken), belastingadviseur Jan van der Laak en politicus Ruud Vreeman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.