Bekritiseerde trip Chelsea eindigt in persoonlijk drama voor Loftus-Cheek

Reacties

Ruben Loftus-Cheek gaat donderdagavond onder het mes. De 23-jarige Engelsman moet geopereerd worden aan zijn gescheurde achillespees, een blessure die hij opliep in het oefenduel met New England Revolution in de Verenigde Staten.

Bekritiseerde trip Chelsea eindigt in persoonlijk drama voor Loftus-Cheek

Drie dagen na de slotdag van de Premier League trok de volledige Chelsea-selectie naar de VS voor een wedstrijd tegen de MLS-club. Manager Maurizio Sarri mopperde daar al over, aangezien het duel zijn volledige voorbereiding op de Europa League-finale tegen Arsenal in de war schopt. 'We zijn allemaal heel erg moe en moeten echt weer energie krijgen. Helaas moeten we naar Amerika. Ik denk dat we momenteel behoefte hebben aan rust.'

Chelsea begon zoals afgesproken met de sterkst mogelijke opstelling, maar moest dat wel bekopen met een blessure. Loftus-Cheek moest de strijd al na 24 minuten staken met een achillespeeskwetsuur. Chelsea bevestigt donderdagavond dat de Engelsman na raadplegen van een specialist heeft besloten een operatie te ondergaan.

Daarmee komt er direct een einde aan het seizoen voor de 23-jarige middenvelder. Het is een enorme tegenvaller voor Loftus-Cheek, die dit seizoen na jaren geduldig wachten eindelijk zijn doorbraak in de hoofdmacht beleeft. Dankzij zijn doelpunt bereikte Chelsea de finale van de Europa League, maar Loftus-Cheek zal er dus niet bij zijn als The Blues op 29 mei in Baku de eindstrijd spelen.

Ook de finaleronde van de Nations League gaat dus aan de neus van Loftus-Cheek voorbij. De middenvelder was afgelopen zomer nog een belangrijke schakel in het Engelse elftal dat de halve finale van het WK haalde, maar mist de confrontatie met het Nederlands elftal op 6 juni. Hij blijft voorlopig op tien interlands voor The Three Lions staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Loftus-Cheek
Meer over R. Loftus-Cheek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.