Comeback spektakelploeg Heerenveen in tumultueus duel met Fortuna

Reacties

SC Heerenveen heeft zich zaterdag knap teruggevochten tegen Fortuna Sittard. De Friezen kwamen op een 2-0 achterstand, maar wonnen alsnog nadat de thuisploeg met tien man kwam te staan.

Comeback spektakelploeg Heerenveen in tumultueus duel met Fortuna
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 4
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Bij Fortuna maakte Calvin Mac-Intosch zijn debuut. De verdediger werd deze week transfervrij vastgelegd door de Limburgers nadat hij al even meetrainde. Mac-Intosch versterkt de gehavende defensie en liet zich tegen Heerenveen al vroeg zien. Na zeven minuten leverde hij een goede dieptepass af op aanvaller Lazaros Lamprou. De linksbuiten nam de bal aan en Heerenveen-verdedigers Jizz Hornkamp en Daniel Høegh keken toe hoe de Griek er 1-0 van maakte.

Heerenveen ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en kreeg via Dennis Johnsen een van de eerste kansen. De linksbuiten schoot net naast en keeper Alexei had later een antwoord op inzetten van Yuki Kobayashi en Michel Vlap. Fortuna was daarna weer aan zet en sloeg na ruim een half uur weer toe. Andrija Novakovich gaf de bal vanaf links voor en Lisandro Semedo tikte door naar Mark Diemers, die aannam en afrondde. 2-0 zou niet de ruststand zijn, want in de extra tijd scoorde Heerenveen toch nog. Høegh kopte raak uit een corner van Kobayashi.

De bezoekers uit Friesland kwamen in de tweede helft een stuk beter voor de dag. Johnsen testte Koselev al snel, maar de doelman had opnieuw een antwoord. De Moldavische keeper blonk uit bij Fortuna en pakte later ook een poging van Høegh uit een corner. Na ruim een uur had de doelman alsnog het nakijken. Kobayashi bediende Mitchell van Bergen, die de bal door de benen van linksback Mica Pinto speelde, richting doel snelde en hard raak schoot in de korte hoek: 2-2.

Fortuna kwam daarna vol onder druk te staan en knakte al snel. Koselev bracht nog redding op een poging van Johnsen, terwijl Vlap even later de paal raakte. De thuisploeg hielp Heerenveen daarna een handje. José Rodríguez, de middenvelder die als verdediger stond geposteerd, haalde Vlap naar de grond in het zestienmetergebied en de bal ging op de stip. De Spanjaard had tevens al een gele kaart gepakt en met zijn tweede erbij moest hij vertrekken. Sam Lammers benutte de penalty: 2-3.

Heerenveen zakte daarna even wat in om Fortuna te laten komen. Trainer Kevin Hofland, die de zieke René Eijer als eindverantwoordelijke verving, bracht Lars Hutten in voor Ahmed El Messaoudi om voor een slotoffensief te gaan. Het waren echter de Friezen die in de counter toesloegen. Na een pass van Vlap omspeelde Lammers Koselev en tikte hij de 2-4 binnen. Daarmee werd er in wedstrijden van Heerenveen dit seizoen in totaal al honderd keer gescoord.

Zo leek het gespeeld, maar Fortuna dacht het nog spannend te maken. Høegh beukte Novakovich omver en scheidsrechter Pol van Boekel wees naar de stip. De arbiter gaf geel, maar ging uiteindelijk nog naar de beelden van de videoscheidsrechter kijken. Tot verbazing bij velen draaide Van Boekel daarna zowel de gele kaart als de penalty terug. Zo bleef het bij 2-4 in Sittard.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
ADO Den Haag
34
12
9
13
58-63
-5
45
10
Willem II
34
13
5
16
58-72
-14
44
11
sc Heerenveen
34
10
11
13
64-73
-9
41
12
VVV-Venlo
34
11
8
15
47-63
-16
41
13
PEC Zwolle
34
11
6
17
44-57
-13
39
14
FC Emmen
34
10
8
16
41-72
-31
38
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.