Combinatie Sparta-Oranje 'ideaalplaatje' voor Fraser

Reacties

Henk Fraser ziet een combinatie van zijn baan bij Sparta Rotterdam en werkzaamheden bij Oranje als 'ideaalplaatje'. Deze dinsdag werd bekend dat beoogd bondscoach Louis van Gaal hem als assistent-trainer heeft gepolst.

Combinatie Sparta-Oranje 'ideaalplaatje' voor Fraser

Fraser bevestigt tegenover De Telegraaf dat de gesprekken in een 'aftastfase' zitten. Als de 55-jarige trainer eruit komt met Van Gaal, wil hij het liefst Sparta blijven leiden. 'Ja, dat zou voor mij eigenlijk wel het ideaalplaatje zijn als ík het voor het zeggen zou hebben. Los van alle belangen of zaken, die ik zou kunnen aanhalen. Ik heb het onwijs goed naar mijn zin bij Sparta. Maar alles wat ik nu zeg, is voorlopig voor mijn beurt spreken.'

In zijn reactie gaat Fraser ook de verhouding van zijn mogelijke aanstelling tot de commissie Mijnals, die binnen de KNVB voor meer diversiteit moet zorgen. 'Volgens mij pas ik in het profiel, als gekleurde trainer. Of dat vreemd klinkt? Ach, iedereen weet dat ik totaal niet in dat soort termen denk. Het zal een combinatie zijn van factoren.'

Technisch directeur Henk van Stee gaf tegenover VI aan dat hij verrast werd door het telefoontje van Van Gaal, maar is niet verbaasd vanwege de statuur die Fraser heeft. Hij staat voor zijn vierde seizoen bij Sparta, waarmee hij in het afgelopen seizoen als achtste eindigde in de Eredivisie, en is een van de vijf genomineerden voor de Rinus Michels Award.

Het is de bedoeling dat Van Gaal snel wordt geïnstalleerd als de nieuwe bondscoach van Oranje; in september wachten de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.