Combinatie Haller-Berghuis helpt Ajax in generale voor CL-start

Reacties

Ajax heeft zonder echte problemen de volgende drie punten gepakt. PEC Zwolle was niet bij machte de Amsterdammers te verrassen.

Combinatie Haller-Berghuis helpt Ajax in generale voor CL-start
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Ajax
Ajax

Erik ten Hag moest voor zijn basisploeg wat puzzelen door de blessure van Davy Klaassen en de (te) late terugkeer van de Argentijnse internationals Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. De liesproblemen van doelman Maarten Stekelenburg dwongen de Ajax-coach tot nog een wijziging.

Met Remko Pasveer, Devyne Rensch en Steven Berghuis werden de in Zwolle ontbrekende stukjes gelegd. Tot een echt overtuigende eerste helft van Ajax leidde het niet, maar het was wel Berghuis die zijn bijdrage leverde aan de openingstreffer. De vanaf het middenveld komende Oranje-international leverde de voorzet, waaruit Sébastien Haller na bijna een half uur de ban brak namens de Amsterdammers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met die steun van die voorsprong in de rug, met de naderende Champions League-ontmoeting met Sporting Portugal in het vooruitzicht en het machteloze verzet van PEC Zwolle liet Ajax het tempo zakken.

Na ruim een uur deelde Ajax de genadeklap uit. Kostas Lamprou had ten koste van een hoekschop een treffer van Noussair Mazraoui voorkomen, maar kwam bij die corner te kort om Haller van de 0-2 af te houden. De Griekse goalie verloor het luchtduel van de spits, die met het hoofd de laatste twijfel over het resultaat wegnam. Opnieuw was het Berghuis die tekende voor de assist.

Voor Ajax was het een welkome avond. De Amsterdammers kunnen zich gaan richten op de start van de Champions League. Ten Hag, die aanwinst Mohamed Daramy in de slotfase liet debuteren, kan zich gaan buigen over de vraag met welke spelers hij op het miljardenbal een goed figuur gaat slaan. Het weinig overtuigende optreden in Zwolle leverde wel enige stof tot nadenken op.

PEC Zwolle Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Luxe of gevaar bij Ajax? 'Concurrentiestrijd boeiend om te volgen'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.