Colombia ziet in Sinisterra nieuw boegbeeld: 'En we zijn pas net begonnen'

Reacties

Luis Sinisterra wordt na zijn rol als uitblinker tegen Mexico in Colombia gezien als een international die de nationale ploeg in de komende jaren de weg moet gaan wijzen. De voormalig Feyenoorder kreeg lovende kritieken in eigen land.

Colombia ziet in Sinisterra nieuw boegbeeld: 'En we zijn pas net begonnen'
Mexico
Mexico
2 - 3
Colombia
Colombia

'Luis Sinisterra en Jorge Carrascal wreven over de lamp en veranderden het gezicht van het nationale team', schreef Gol over de invalbeurten Sinisterra en teamgenoot Carrascal in de oefenwedstrijd tegen Mexico. Sinisterra vond na zijn entree in de tweede helft in een tijdsbestek van drie minuten twee keer het net en maakte daarmee een 2-0 achterstand ongedaan. Wilmar Barrios schoot Colombia naar de winst.

Honger naar glorie
'Sinisterra heeft, net als eerder bij Feyenoord en nu bij Leeds United, echt een neusje voor de goal. En met zijn honger naar glorie kan Sinisterra een belangrijke rol gaan spelen voor toekomstige successen', aldus de Colombiaanse tv-zender.

'Met Sinisterra en Carrascal kreeg het team een nieuwe impuls en zij lieten zien dat een nieuwe lichting bij Colombia het verleden achter zich laat', meldt El Espectador. De krant verwijst naar de zesde plaats in de WK-kwalificatie, waardoor Colombia niet naar Qatar gaat.

De entree van Sinisterra en CSKA Moskou-aanvaller Carrascal, in eigen land bekend als de 'Colombiaanse Neymar', viel samen met de wissels van oudgedienden Radamel Falcao en James Rodríguez, die in de kleedkamer achterbleven na de pauze. 'Zonder James en Falcao dient het nieuwe Colombia zich al aan', aldus El Colombiano.

Rekening geopend
Sinisterra, die vorige week tegen Guatemala zijn eerste interlandgoal maakte, hoopt met Colombia in de komende jaren stappen te gaan maken. 'Ik ben heel blij met wat we hebben laten zien', zei de aanvaller van Leeds over de tweede helft. 'Dit is een proces en we zijn pas net begonnen. We moeten met beide benen op de grond staan ​​en als team blijven groeien. We laten nu weer zien tot waartoe we in staat zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.