Collega van Memphis en Tete wekt verbazing met uithaal naar Lyon

Reacties

Hij speelde sinds zijn komst naar Olympique Lyon regelmatig, ontbrak daarna met een zware blessure, en mocht na zijn revalidatie alweer in zo'n beetje iedere wedstrijd meedoen. Desondanks wil Jeff-Reine Adélaïde (22) weg bij de club van Memphis Depay en Kenny Tete. De manier waarop hij dat heeft laten weten, leidt in Frankrijk tot grote verbazing.

Collega van Memphis en Tete wekt verbazing met uithaal naar Lyon
© Pro Shots

Reine-Adélaïde werd in de zomer van 2019 door Lyon opgepikt bij Angers SCO. Bij de ploeg van Memphis en Tete moest hij de vervanger worden van de naar Real Betis vertrokken Nabil Fekir, hij leverde Angers een recordbedrag op, maar zijn tijd in het Groupama Stadium is vooralsnog geen onverdeeld succes. In zijn eerste halfjaar kwam hij nog tot elf basisplekken en drie invalbeurten in de Ligue 1, hij scoorde ook twee keer, maar daarna sloeg het sportieve noodlot toe. Op 15 december 2019 raakte hij in het thuisduel met Stade Rennes zwaar geblesseerd aan zijn knie. Saillant detail: dat gebeurde in precies dezelfde wedstrijd als waarin Memphis zijn eveneens loodzware kruisbandblessure opliep.

Net als in het geval van de Oranje-international kwam ook de corona-onderbreking voor Reine-Adélaïde op een (hoe wrang ook) goed moment, want hij herstelde in die tijd van zijn kwetsuur. In de drie Champions League-wedstrijden die Lyon speelde (de wedstrijden tegen Juventus, Manchester City en Bayern München) kwam hij als invaller vervolgens ook binnen de lijnen, net als in de eerste competitiewedstrijd van afgelopen weekend. Hij lijkt dus zeker in de plannen van trainer Rudi García voor te komen, maar dat is blijkbaar niet genoeg.

Irritatie
Hoewel hij dus maandenlang ontbrak met een blessure en sinds zijn herstel alweer regelmatig mocht meedoen, is Reine-Adélaïde er klaar mee bij Lyon. 'Ik ben zeer gefrustreerd', zo meldt hij in gesprek met RMC Sport onomwonden en verrassend. 'Ik snap niet wat hier allemaal besloten wordt. Na mijn blessure heb ik zes maanden geknokt, zonder ook maar pauze te nemen om adem te halen, dus daarom is het nu zo frustrerend om in een situatie te zitten waarin ik niet speel. En dat zonder dat ik er een verklaring voor krijg.'

Wat hem betreft hebben een paar recente druppels de emmer doen overlopen. 'Ik heb met de trainer gesproken, met het bestuur gesproken, maar er verandert niets. Iedereen zegt iets anders tegen me. Wat ik doordeweeks hoor, strookt niet met wat er in het weekend gebeurt. Dus moet er een oplossing komen. Al vóór mijn blessure snapte ik niet hoe ik hier werd gebruikt, maar toen heb ik niets gezegd, hoewel mijn irritatie groeide en groeide. Niemand heeft iets aan me gemerkt, tot nu.'

Het is dan ook genoeg geweest, vindt Reine-Adélaïde. 'Ik hoor mensen zeggen dat ik niet honderd procent fit ben, dat ik slecht train, dat ik me slecht gedraag, dat ik problemen heb met de trainer. Dat klopt allemaal niet. Sinds mijn twee assists tegen AA Gent (een oefenduel op 22 juli, red.) heb ik 70 van de mogelijke 480 minuten gespeeld. Ik hou van niets zoveel als van voetbal, maar deze situatie moet stoppen. Niets is onmogelijk, maar op dit moment zie ik mezelf niet verdergaan bij Lyon. Ik moet aan mijn toekomst denken.' In Frankrijk wordt overigens ook gewezen naar technisch directeur Juninho: hem wordt kwalijk genomen dat hij de situatie van de talentvolle Reine-Adélaïde zo uit de hand heeft laten lopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.