Coleman verlaat EK-sensatie Wales voor reddingsactie bij Sunderland

Reacties

Chris Coleman heeft afscheid genomen als bondscoach van Wales. De 47-jarige Welshman gaat proberen Sunderland er bovenop te helpen in het Championship.

Coleman verlaat EK-sensatie Wales voor reddingsactie bij Sunderland

De uit de Premier League gedegradeerde crisisclub heeft die aanstelling nog niet bevestigd, maar volgens onder andere de BBC, The Guardian en Sky Sports is de komst van Coleman een feit. Jonathan Ford, de algemeen directeur van de Welshe voetbalbond, legt in zijn statement ook uit dat Coleman weer aan de slag wil bij een club: 'We wensen Chris veel geluk bij zijn toekomst als clubmanager, een ambitie waar hij altijd eerlijk en open over is geweest.'

Coleman zorgde voor historisch succes bij de nationale ploeg van Wales. Met Gareth Bale als grote ster kwalificeerde de ploeg zich niet alleen voor het EK in Frankrijk, maar gooide het in de zomer van 2016 ook hoge ogen op dat eindtoernooi. Het sprookje eindigde in de halve finale, waarin Portugal te sterk was. Wales had op weg naar het duel met de uiteindelijke winnaar Noord-Ierland en België uitgeschakeld in de knock-outfase en was de winnaar van een poule met Engeland, Slowakije en Rusland.

Het succes in Frankrijk kreeg in de WK-kwalificatiereeks geen vervolg. Coleman eindigde met Wales als derde in Groep D, achter Servië en Ierland.

Bij Sunderland wordt Coleman naar verwachting zondag gepresenteerd als opvolger van Simon Grayson. The Black Cats degradeerden vorig seizoen onder David Moyes (begin deze maand aangesteld als manager bij West Ham United) uit de Premier League en zakten onder Grayson verder af op het tweede niveau. Sunderland is als nummer 24 van het Championship op weg naar degradatie naar het derde niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.