Coelho per direct bondscoach Korea af

Humberto Coelho heeft zijn werkzaamheden als bondscoach van Zuid-Korea per direct neergelegd. De Portugees nam het besluit in samenspraak met de Koreaanse bond na een serie van teleurstellende resultaten.

Coelho per direct bondscoach Korea af

Coelho, die op 1 maart 2003 aan zijn werk in Zuid-Korea begon, had de moeilijke taak in de voetsporen te treden van Guus Hiddink. De Nederlandse trainer, die op het WK Korea naar de halve finale loodste, was opgevolgd door zijn assistent Hang-Seo Park. De Zuid-Koreaan moest al binnen drie maanden plaatsmaken. Met de keus voor Coelho hoopte de Zuid-Koreaanse bond weer successen te kunnen vieren.

De teleurstellende WK-kwalificatiereeks was een van de redenen voor het voortijdige afscheid. Tegen de Maldiven kwam Zuid-Korea niet verder dan blamerende 0-0.

'We staan nog steeds eerste in onze groep. Toen ik hier arriveerde stond Korea op de FIFA Ranglijst negentiende. Nu is dat plaats twintig. Geen groot verschil.' Coelho verweet de bond een gebrek aan steun. 'Ik denk dat de volgende coach steun moet geven die mij heeft ontbeerd. Tweeënzestig uur training met de nationale ploeg in een jaar tijd is niet genoeg.'

Bekijk hier al onze video's