Code Rood in de Eredivisie: KNVB zet streep door alle zondagduels

Reacties

Vanwege het verwachte winterweer van de komende uren heeft de KNVB besloten om een streep te zetten door alle zondagduels in de Eredivisie. Het gaat in totaal om vier wedstrijden. Ook de Keuken Kampioen Divisie-duels Helmond Sport - Almere City FC en Telstar - NAC Breda gaan niet door.

Code Rood in de Eredivisie: KNVB zet streep door alle zondagduels
© Pro Shots

Om 12.15 uur zou op het hoogste niveau Ajax - FC Utrecht gespeeld worden, om 14.30 uur stonden FC Groningen - Feyenoord en Willem II - ADO Den Haag op het programma, waarna om 16.45 uur VVV-Venlo en Sparta Rotterdam het tegen elkaar op zouden nemen. 

Omdat er vanaf zaterdagavond flinke sneeuwval en ijzel wordt verwacht, greep de KNVB eerder al in. Zo werden de wedstrijden PEC Zwolle - RKC Waalwijk en FC Emmen - AZ verplaatst naar 14.00 uur, waar ze oorspronkelijk op het programma stonden voor respectievelijk 18.45 uur en 20.00 uur. Het duel tussen SC Heerenveen en Vitesse stond op de rol voor 21.00 uur, maar ging naar 16.30 uur.

'Ondanks dat er zonder publiek wordt gespeeld, wordt er in het geval van extreem weer uiteraard ook altijd rekening gehouden met de spelers en anderen die wel naar het stadion moeten komen en de omstandigheden op de velden om te kunnen voetballen', meldt de KNVB.

'Drie Eredivisiewedstrijden die voor zaterdag op het programma stonden, werden eerder al verplaatst naar een vroeger tijdstip vanwege de verwachte hoeveelheid sneeuw en ijzel zaterdagavond. De afgelaste wedstrijden worden op korte termijn opnieuw ingepland.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.