Cocu: 'Zonder rode kaart hadden we de goal ook wel gemaakt'

Phillip Cocu toonde zich een tevreden trainer na de 3-0 zege van PSV op VVV-Venlo. Met name de tweede helft bezorgde de coach van de koploper een goed gevoel.

'VVV heeft zich lang kunnen weren. Zij verdedigen altijd goed en compact en hebben gevaarlijke spelers in de counter. Ik vond het bij ons in de eerste helft veel te statisch, met veel te weinig diepgang. Dan is het moeilijk om kansen te creëren', begon Cocu in gesprek met FOX Sports nog kritisch aan zijn betoog.

Uiteindelijk zette Cocu zijn ploeg in de rust wat anders neer en liep PSV na de tweede gele kaart voor Ralf Seuntjens uit naar een 3-0 zege. 'In de tweede helft was er meer drang, overtuiging en tempo bij ons. Hun keeper (Lars Unnerstall, red.) hield er nog een paar fantastische ballen uit, maar na de rode kaart konden zij het niet meer belopen.'

'Ik had na die 5-0 wel een gretiger PSV verwacht tegen VVV'

Toch vond Cocu de rode prent niet kantelpunt in de wedstrijd. 'Ik denk dat we de goal sowieso wel gemaakt hadden, want we waren de bovenliggende partij en speelden in de tweede helft een stuk sterker dan voor rust', zei de trainer, die Luuk de Jong vond uitblinken. 'Hij heeft echt het juiste voorbeeld gegeven aan het team.'

Steijn
VVV-trainer Maurice Steijn hekelde de arbitrage na de verliespartij in Eindhoven. 'Ik was zeer tevreden over de eerste 55 minuten. Ik verwachtte dat PSV zou gaan stormen, maar dat vond ik wel meevallen. De kansen die ze kregen kwamen een beetje uit de lucht vallen. Wij hadden het prima voor elkaar.'

VVV-trainer Maurice Steijn vond dat zijn ploeg recht had op een strafschop

'We hadden een strafschop moeten krijgen voor de overtreding van Joshua Brenet op Romeo Castelen. Brenet had totaal geen intentie om de bal te spelen. Op elke andere plek was er gefloten voor een overtreding', vervolgde Steijn, die Ralf Seuntjens twee keer geel zag krijgen. 'Een onhandige overtreding van Ralf.'

'Vanuit mijn oogpunt vond ik die tweede gele kaart terecht, maar nu ik de beelden bekijk is het wel erg zwaar gestraft. Die rode kaart was echt het breekpunt in de wedstrijd, want met elf tegen elf had ik het nog wel willen zien. Zonder die rode kaart had er misschien een stunt ingezeten vanavond.'