Cocu ziet prestaties Derby County bergafwaarts gaan

Phillip Cocu heeft zijn eerste nederlaag als coach van Derby County geleden. In de vierde wedstrijd van het nieuwe Championship-seizoen zag de Nederlandse coach zijn ploeg in eigen huis onderuit gaan tegen Bristol City.

Derby County
1 - 2
Bristol City

Cocu begon uitstekend aan het seizoen bij Derby County. Op het tweede voetbalniveau van Engeland werd de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen op bezoek bij Huddersfield Town (1-2), dat vorig seizoen nog in Premier League speelde. De tweede en derde competitiewedstrijd eindigden in een gelijkspel. Eerst thuis tegen Swansea City (0-0), daarna uit bij Stoke City (2-2). In eigen huis tegen Bristol City, dat vier punten verzamelde in de eerste drie wedstrijden, waren de drie punten dus weer van harte welkom.

Halverwege de tweede thuiswedstrijd van het seizoen pakten de donkere wolken zich echter al samen voor de ploeg van Cocu. Andreas Weimann had na ruim een kwartier de score geopend voor Bristol City, waarna Josh Brownhill in de blessuretijd van de eerste helft ook nog de 0-2 verzorgde door Kelle Roos, de Nederlandse doelman van Derby County, voor de tweede keer te passeren.

Bij Derby County begon de andere Nederlander, Florian Jozefzoon, op de bank. Hij stond in de tweede helft wel aan de aftrap en moest de eerste nederlaag van Cocu in Engelse dienst zien te voorkomen. Met een assist in de 85ste minuut zorgde de Nederlandse vleugelaanvaller in elk geval voor een razendspannende slotfase. Jozefzoon stelde Jack Marriott in staat de 1-2 binnen te werken.

Verder dan dat kwamen The Rams niet. Voor de derde keer op rij weet de ploeg van Cocu dus niet te winnen.