Cocu ziet een andere Luuk de Jong na winterstop

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu is in zijn nopjes met de prestaties van Luuk de Jong. De coach vindt dat er nu een andere spits staat dan in de eerste seizoenshelft.

Cocu ziet een andere Luuk de Jong na winterstop

'Na de winterstop laat hij een andere indruk achter. Nu hij gaat scoren, neemt zijn vertrouwen ook weer toe', aldus Cocu vrijdag op de clubwebsite in aanloop naar het thuisduel met NEC van zaterdag in het Philips Stadion.

De Jong had voor de winterstop nog bijzonder veel moeite met scoren, maar lijkt de weg naar boven te hebben ingezet. De 26-jarige spits was in de laatste twee wedstrijden tegen FC Utrecht (3-0 zege) en AZ (2-4 winst) trefzeker en staat nu op zes competitietreffers dit seizoen.

De prestaties van De Jong staan volgens Cocu gelijk aan die van PSV, dat in alle vijf competitiewedstrijden dit jaar nog geen punt morste. Voor de winterstop bestond de beste zegereeks van de Eindhovenaren uit slechts drie duels.

'In de winterstop hebben we iets achter ons gelaten', merkt Cocu. 'Een gevoel dat door de mindere resultaten in de groep was geslopen. Door de goede resultaten is er meer frisheid en maken we meer goals. Het vertrouwen bij de spelers groeit.'

Feyenoord
PSV vervolgt zaterdag thuis tegen NEC (19.45 uur) de jacht op koploper Feyenoord, dat een voorsprong van liefst acht punten koestert op de nummer drie uit Eindhoven. Over een week treffen beide titelkandidaten elkaar in De Kuip, maar Cocu waarschuwt zijn ploeg daar nog niet aan te denken.

'We kunnen ons niet veroorloven om ook maar één procent met Feyenoord bezig te zijn. Als we tegen NEC geen resultaat halen, reizen we met een heel ander gevoel naar Rotterdam', aldus Cocu, die bevestigde dat Jürgen Locadia maandag zijn rentree maakt bij Jong PSV in het duel met NAC Breda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.