Cocu zeer te spreken over Mauro Júnior: 'Hij straalt echt wat uit'

Reacties

Phillip Cocu is zeer te spreken over Mauro Júnior. De trainer van PSV hevelde de Braziliaan een stuk sneller over naar de eerste selectie dan hij met de meeste andere talenten doet.

Cocu zeer te spreken over Mauro Júnior: 'Hij straalt echt wat uit'

Bij Cocu gaat het er niet alleen om dat je goed kunt voetballen, maar vooral ook dat je goed binnen de teamdiscipline speelt. En juist in dat opzicht lijkt Mauro verder dan de meeste andere spelers van zijn leeftijd.

'Op de momenten dat hij de kans krijgt, presenteert hij zich heel goed', antwoordt Cocu op de vraag of hij nog wel om Mauro heen kan. 'Hij straalt echt wat uit, kent geen druk en heeft los van zijn voetbalkwaliteiten een enorme drive en gretigheid. Dat was tegen Feyenoord mooi om te zien. Hij brengt iets anders dan de andere middenvelders, hij is ook een ander type dan Bart Ramselaar en Gastón Pereiro', vervolgt de trainer.

'Mauro is extreem wendbaar, draait kort weg, is belangrijk bij het hebben van de tweede bal, hij is snel en zit overal tussen met dat kleine lijfje van hem. Aan de andere kant is hij ook nog een jonge jongen, we moeten oog houden voor zijn belastbaarheid. Maar we zijn heel tevreden over zijn ontwikkeling.'

In de nieuwe VI en op VI PRO lees je een uitgebreid verhaal over Mauro Júnior, om wie PSV-trainer Phillip Cocu niet meer heen kan.

Met Mauro Júnior in de basis rekende PSV woensdag af met Excelsior.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.