Cocu: 'Te Wierik past goed in deze competitie en bij ons spel'

Reacties

De Nederlandse inbreng bij Derby County wordt komende zomer uitgebreid met de komst van Mike te Wierik. De 27-jarige centrumverdediger tekende eind vorige maand een contract tot medio 2023 in Engeland, maar maakt het seizoen af bij zijn huidige club FC Groningen.

Cocu: 'Te Wierik past goed in deze competitie en bij ons spel'
© Pro Shots

Te Wierik is de eerste Nederlandse speler die Phillip Cocu sinds zijn aantreden in de zomer van 2019 naar The Rams haalt. Doelman Kelle Roos staat al sinds 2014 bij de club onder contract. Na diverse verhuurperiodes veroverde de 27-jarige Brabander begin 2019 een basisplaats, maar sinds november is Ben Hamer eerste keus onder de lat. Florian Jozefzoon streek in 2018 neer bij Derby County. De voormalige PSV-aanvaller stond ruim vier maanden geleden voor het laatst aan de aftrap, sindsdien moet hij het met reservebeurten doen. In de technische staf wordt Cocu terzijde gestaan door Chris van der Weerden en Twan Scheepers.

Het liefst had Derby County de nieuwe verdediger nu al binnenboord gehad, maar Groningen zag een vertrek van Te Wierik op de laatste dag van de transfermarkt niet zitten. 'Voor ons was het een voordeel geweest dat Mike alvast had kunnen wennen', zegt Cocu.

'Maar ik begreep het standpunt van FC Groningen. We zijn in ieder geval blij dat Mike ons komende zomer komt versterken. Het is een absolute winnaar, een leiderstype ook met veel ervaring. En hij is gewend aan het voetbal dat wij willen spelen, met een verzorgde opbouw van achteruit. Zeker in zijn periode bij Heracles Almelo heeft Mike op die manier gespeeld. Hij is een speler die goed in deze competitie en bij ons spel past.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.