Cocu: 'Rooney heeft veel interesse in het Nederlandse voetbal'

Reacties

Phillip Cocu verheugt zich op de komst van Wayne Rooney naar Derby County. De Nederlandse manager vertelt over de rol die de Engelse legende gaat krijgen bij de Championship-club.

Cocu: 'Rooney heeft veel interesse in het Nederlandse voetbal'
© Pro Shots

Met het vertrek van huurlingen Harry Wilson en Mason Mount is Derby County ten opzichte van vorig seizoen veel scorend vermogen kwijtgeraakt, maar dat euvel is over twee maanden mogelijk verholpen. Dan komt de topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg naar Pride Park. Cocu vertelt in gesprek met VI over de spectaculaire komst van de 34-jarige vedette: 'Opeens kreeg ik de vraag wat ik ervan zou vinden als Wayne Rooney naar de club zou komen. Mijn reactie was meteen: Graag.'

'Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf. Daarnaast is Wayne op het veld een op en top prof, die zich steeds meer in alle aspecten van het voetbal is gaan verdiepen. Dan heb ik het over tactiek, groepsdynamiek, fysieke begeleiding en echte trainersdingen. Hij kan van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van onze spelers. En zelf wil hij een inkijkje krijgen in het trainersvak', aldus Cocu.

De voormalige coach van PSV is positief verrast door de grote belangstelling van Rooney in het Nederlandse voetbal, aangewakkerd door Louis van Gaal. 'Hij blijkt veel interesse te hebben in het Nederlandse voetbal. Hoe wij talenten opleiden, de voetbalstijl waar we bekend om staan, de wedstrijd-gerelateerde trainingen. Ik weet dat Wayne bij Manchester United geboeid was door de werkwijze van Louis van Gaal. Je kunt zijn dubbelrol vergelijken met mijn terugkeer bij PSV. Toen was ik 33 jaar en kwam ik bovenal als speler. Maar Guus Hiddink betrok me bij veel zaken die met coaching te maken hebben. Als je dat goed invult, snijdt het mes aan twee kanten. Voor de hele club is het geweldig dat een grootheid als Rooney hierheen komt.'

Rooney meldt zich deze maand op het trainingscomplex en is vanaf 1 januari inzetbaar bij wedstrijden. Hij heeft het Major League Soccer-seizoen met DC United al achter de rug.

Lees de volledige reportage over het avontuur van Phillip Cocu bij Derby County in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.