Cocu overtuigd van zichzelf: 'Ik kan spelers nog raken'

Reacties

PSV begint in lichte crisissfeer aan het nieuwe seizoen. Toch wil trainer Phillip Cocu van paniek niets weten. Hij denkt de selectie nog te kunnen raken en acht de Eindhovenaren in staat weer mee te doen om de titel.

Cocu overtuigd van zichzelf: 'Ik kan spelers nog raken'

Cocu zwaaide deze zomer vaste waarden als Héctor Moreno, Andrés Guardado, Jetro Willems en recent Davy Pröpper uit. Het seizoen startte met een enorme domper. In beide duels in de derde voorronde van de Europa League werd op blamerende wijze verloren van NK Osijek uit Kroatië, waardoor PSV al voor de start van de competitie Europees uitgevoetbald is. De verliespartijen en het povere spel zorgden daarom al vroeg voor kritiek op Cocu.

'Het is een blamage. Daar valt een bepaalde vorm van schaamte wel onder', onderschrijft Cocu in gesprek met de NOS nog maar eens. 'Maar natuurlijk kunnen wij meedoen om de titel. Dat moet PSV bovendien altijd', aldus Cocu, die aan zijn vijfde seizoen begint. In 2015 en 2016 veroverde hij de landstitel.

Boven de selectie van Cocu hangt bovendien nog steeds een wolk van onzekerheid. Zo wordt spits Luuk de Jong bijvoorbeeld ook herhaaldelijk in verband gebracht met een vertrek. 'Maar het is niet zo dat we Luuk de uitgang wijzen', stelt Cocu. 'Hij zit met een jaar dat niet lekker is gelopen. Als er een optie komt voor hem die interessant is, dan kan ik me voorstellen dat hij daarvoor open staat', aldus Cocu over de spits, die niet langer aanvoerder is van de Eindhovenaren.

Zaterdag krijgt PSV de kans de onrust gedeeltelijk weg te spelen in de eerste competitiewedstrijd. AZ komt dan op bezoek. Cocu is ervan overtuigd dat hij nog volop invloed kan uitoefenen op zijn spelersgroep. 'Ik heb zeker de overtuiging dat ik ze kan raken. Als je als trainer het gevoel hebt dat je de grip kwijt bent, dan moet je zelf de conclusie trekken. Dat zou ik doen als het zover is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.