Cocu over eigen ambitie: 'Als er iets voorbijkomt, volg ik mijn gevoel'

Reacties

In zijn vijfde seizoen bij PSV kan Phillip Cocu voor de derde keer als hoofdtrainer kampioen worden met de Eindhovenaren. Door de duur van die periode dringt de vraag zich op hoe de coach naar zijn eigen toekomst kijkt. Wij vroegen Cocu in Florida naar zijn persoonlijke ambities.

Cocu over eigen ambitie: 'Als er iets voorbijkomt, volg ik mijn gevoel'

Cocu heeft nog een contract tot 2019 en gaat na dit seizoen met algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur Marcel Brands om tafel om te praten over zijn toekomst bij de club. Als speler haalde Cocu met zijn avontuur bij Barcelona de absolute top. Of hij dat als trainer ook wil? 'Het is leuk hoor in het buitenland, kan ik iedereen aanraden, het is een verrijking van je leven', lacht de 47-jarige voormalig aanvoerder van de Catalanen.

Haast heeft Cocu niet, zijn focus ligt nog volledig bij de Eredivisie-koploper. 'Natuurlijk wil ik de top halen. Iedere trainer denkt toch: hoe ik tegen voetbal aan kijk, zou dit ook lukken in een andere competitie bij een grote club?', legt Cocu uit. 'Ik ben altijd ambitieus, maar het is niet zo dat ik nu iets aan het najagen ben. Dat zorgt ook voor rust. Ik realiseer me heel goed waar ik nu zit en welke mogelijkheden ik krijg. Dat moet je ook waarderen.'

Er is geen lijstje met clubs waar Cocu graag wil werken. Hij beslist op het moment zelf: 'Als er iets voorbijkomt, volg ik mijn gevoel, dat heb ik als speler ook gedaan.'

VI sprak tussen de duels met Corinthians en Fluminense uitgebreid met Cocu, die de tijd nam om te praten over het trainingskamp en de ontwikkeling van zijn elftal in het huidige seizoen. Ondanks de voorsprong van vijf punten is hij niet tevreden over de eerste helft van het seizoen. Lees het volledige interview op VI PRO.

Volg alle ontwikkelingen bij PSV, Ajax en Feyenoord tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft in ons blog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.