Cocu komt met schrik vrij na ziedend heupschot Babel

Reacties

Een vierde nederlaag in slechts zes speelronden in de Süper Lig is Phillip Cocu bespaard gebleven bij Fenerbahçe. In de topper tegen Besiktas werd de fraaie openingstreffer van Ryan Babel na rust weggepoetst.

Cocu komt met schrik vrij na ziedend heupschot Babel
Fenerbahçe
Fenerbahçe
1 - 1
Beşiktaş
Beşiktaş

De vraag is nu of de clubleiding van Fenerbahçe tevreden is met een punt. Feit is dat Cocu nu negen officiële wedstrijden als coach van Fener achter de rug heeft en slechts twee van die duels werden gewonnen. In de voorronden van de Champions League ging het mis tegen Benfica en Fenerbahçe leed afgelopen donderdag in de Europa League nog een keiharde nederlaag tegen Dinamo Zagreb (4-1). In de competitie gaat het niet veel beter. Er werd al verloren van Yeni Malatyaspor, Göztepe en Kayserispor.

Maandag leek het ook fout te gaan tegen Besiktas, al begon Fenerbahçe nog wel zo goed aan de topper. De gastheer zorgde in de eerste helft voor gevaar via Aatif Chahechouhe (kopbal in de handen van Loris Karius), Islam Slimani (twee keer over) en Hasan Ali Kaldirim (schot van afstand op de lat). Toch kwam Besiktas vijf minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. Babel, die net als Jeremain Lens in de basis was begonnen bij Besiktas, opende de score met een ziedend heupschot vanuit de tweede lijn. Dit was al zijn vierde competitiegoal van dit seizoen.

Fenerbahçe moest na rust in de achtervolging en slaagde er twintig minuten voor tijd in om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Ali Kaldirim gaf de bal vanaf links goed voor en Andre Ayew liet Karius kansloos met een rake kopbal. Wat volgde was een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Beide teams kregen mogelijkheden op een derde treffer, maar die viel niet. Daardoor gingen Besiktas en Fenerbahçe in evenwicht uit elkaar. 

Na zes speelronden staat Fenerbahçe nu op zeven punten. Daarmee bezet de ploeg van Cocu de dertiende plaats in de Süper Lig. Besiktas staat met elf punten vierde; de achterstand op koploper Istanbul Basaksehir bedraagt twee punten.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.