Cocu: 'Ik zie de uitslag van De Klassieker vanavond wel'

Reacties

PSV-coach Phillip Cocu stapte zondagmiddag na de 3-0 zege op Heracles Almelo met een prima gevoel de catacomben in. In tegenstelling tot zijn spelers had hij niet bepaald haast om ergens De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax te zien.

Cocu: 'Ik zie de uitslag van De Klassieker vanavond wel'

'Ik hoef niet per se de wedstrijd te kijken. Ik zie de uitslag vanavond wel', stelde Cocu voor de camera's van FOX Sports toen hij werd gevraagd naar het onderonsje tussen de concurrenten.

Cocu wilde het liever over zijn eigen ploeg hebben. 'Ons middenstuk was wat minder, maar we hebben weer een prima overwinning behaald vandaag. Ik vond dat de ploeg in de tweede helft te veel die 1-0 voorsprong wilde vasthouden. We dekten niet meer door en werden wat teruggedrongen. Na de 2-0 was dat wel weer in orde', aldus Cocu, die Jorrit Hendrix roemde voor zijn assist bij de openingsgoal; een steekbal op Hirving Lozano. 'Echt een fantastische bal. Lozano laat ook weer zien dat hij heel belangrijk voor ons is', vervolgde Cocu, die besloot met een medische update. De enkelblessure van Jürgen Locadia leek mee te vallen volgens Cocu. Over de schouderkwetsuur van Gastón Pereiro bestaat meer onzekerheid. 'Hij moet een foto laten maken en pas dan weten we wat.'

Ook Marco van Ginkel beleefde een goede middag, door twee goals staat hij inmiddels alweer op zes treffers in de Eredivisie. 'Na de 1-0 verzwakten we een beetje. We gaven misschien niet zo veel weg, maar toch', doelde ook hij op het mindere middenstuk van het duel. 'We stonden misschien wel goed, maar het werd wat fletser. Na de 2-0 was het wel gedaan. Nu lekker met de benen omhoog De Klassieker kijken.'

Hendrix nam na afloop de complimentjes voor zijn assist in ontvangt en betrok Lozano in die lofzang. 'Ik weet dat Lozano die loopactie maakt. Als je 'm er dan tussen legt, dan is het kassa. Het is lekker om Lozano weer terug te hebben', zo besloot de middenvelder, die ook aangaf De Klassieker te gaan volgen.

De analyse van clubwatcher Marco Timmer: 'PSV mag niet zo angstig worden als na rust tegen Heracles'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.