Cocu en Van Ginkel balen van uitblijven genadeklap aan FC Twente

Zowel Phillip Cocu als Marco van Ginkel oordeelde na de 0-2 zege van PSV bij FC Twente dat de Eindhovenaren de Tukkers veel te lang in leven hielden. De koploper liet een groot aantal kansen onbenut, waardoor ze tot de ultieme slotfase niet zeker was van de zege.

'Ik denk dat wij hebben nagelaten de wedstrijd vroeg te beslissen', liet Cocu weten in gesprek met de NOS. 'Dat zat er wel in. Natuurlijk gaat niet elke kans erin, maar het duurde veel te lang voor wij de tweede goal maakten. Dat heeft echt invloed gehad op de tweede helft, waarin FC Twente iets meer risico's nam. Daardoor werden wij teruggedrongen. Nu win je zonder al te veel problemen, maar het had ook anders kunnen aflopen.'

In periodes waarin PSV het moeilijk heeft, is daar altijd nog Jeroen Zoet. Ook tegen FC Twente greep de keeper enkele keren goed in. 'Of ik hem dankbaar ben? Daarvoor staat hij ook in het doel hè. Ik ben blij met hoe hij dit seizoen aan het keepen is, maar ook hoe hij is qua persoonlijkheid. Hij heeft veel vertrouwen en geeft zo rust aan de verdediging.'

Ook Van Ginkel, die terugkeerde van een blessure, oordeelde in gesprek met FOX Sports dat PSV de Tukkers veel te laat de genadeklap gaf. 'We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken met een tweede goal. In de tweede helft waren er drie één-tegen-één-situaties die we misten.' Met name voor rust bleek PSV weinig efficiënt. 'In de eerste helft was er weinig aan de hand, in de tweede helft zetten zij meer druk.'

PSV heeft nu acht punten meer dan Ajax, dat zondag op bezoek gaat bij FC Utrecht. 'Dit is een lekkere overwinning, het is nooit makkelijk bij FC Twente. Vorig jaar verspeelden we hier nog dure punten. We kunnen nu relaxed naar Ajax kijken, zij hebben het nooit makkelijk daar.'

Woensdagavond gaat PSV in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi op bezoek bij Feyenoord, waarna zaterdagavond pas de eerste thuiswedstrijd van 2018 wacht, tegen PEC Zwolle.