Cocu duimt voor Luuk de Jong: 'Iedereen gunt hem die goal'

Reacties

PSV beleeft de beste seizoenstart van deze eeuw, maar trainer Phillip Cocu is allerminst euforisch. De trainer van de Eindhovenaren waarschuwt zijn ploeg voor gemakzucht bij het thuisduel met FC Twente van zondagmiddag.

Cocu duimt voor Luuk de Jong: 'Iedereen gunt hem die goal'

'Wij hebben een ploeg die met beide benen op de grond moet blijven staan. Als we allemaal gaan geloven hoe goed we wel niet zijn, is de kans groot dat het fout gaat', aldus Cocu op zijn persconferentie vrijdagmiddag. PSV won zijn laatste zes Eredivisie-duels en is al bijna een jaar ongeslagen in eigen huis. Twente pakte dit seizoen bovendien nog geen punt in uitduels.

Die slechte reeks kostte trainer René Hake de kop, waarna de Tukkers deze week Gertjan Verbeek als opvolger aanstelden. Die trainersswitch zou Twente weleens een boost kunnen geven. 'Dat is wel een uitdaging', vindt Cocu. 'Een nieuwe trainer kan andere accenten leggen, daar moeten we ons op voorbereiden. Al moeten we natuurlijk altijd ook van onze eigen kracht uitgaan.'

De PSV-coach kan tegen Twente gewoon beschikken over Jürgen Locadia. De 23-jarige aanvaller, die door bondscoach Dick Advocaat is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, kampte de afgelopen week met wat fysieke klachten, maar is fit genoeg voor de wedstrijd van zondag.

Dat geldt ook voor Luuk de Jong. De spits kwam dit seizoen nog niet tot scoren in de Eredivisie, maar is volgens Cocu wel belangrijk voor het elftal. 'Het gaat de kant op die wij graag zien. Het team draait goed en wordt beter in zijn totaliteit. Maar iedereen gunt Luuk die goal. Ik hoop dat die snel gaat vallen voor hem.'

Een razendsnelle voorbeschouwing op het duel tussen PSV en FC Twente
PSV-clubwatcher Marco Timmer bespreekt de laatste ontwikkelingen in Eindhoven.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.