Cocu: 'De lat ligt hoog voor onze talenten'

Reacties

Na een mislukt seizoen verwacht Phillip Cocu de nodige transfers bij PSV deze zomer. Zijn toekomstperspectief in Eindhoven is echter niet afhankelijk van het welslagen van die renovatie van zijn selectie.

Cocu: 'De lat ligt hoog voor onze talenten'

'Ik verwacht geen zomer waarin slechts twee spelers zullen vertrekken', vertelt Cocu in gesprek met Voetbal International. 'Dat zullen er waarschijnlijk meer zijn. Daar zijn we al een tijdje op aan het anticiperen. Dat gebeurt in nauwe samenspraak tussen Brands, de scouting en mij. Het kan een interessante zomer worden. Maar het kan niet zo zijn dat ik op 1 augustus zeg: de renovatie van de selectie valt me tegen, ik ga wat anders doen. Veranderingen zijn dus zeer belangrijk, maar niet cruciaal voor hoe ik tegen het trainerschap van PSV aankijk. Ik ga er vanuit dat ik hier volgend seizoen gewoon trainer ben.'

Waar in de winterstop het verzoek van Cocu om een nieuwe vleugelspeler nog niet tot een aankoop leidde, is PSV opnieuw op zoek naar aanvallende versterking. Ook bij het vertrek van spelers die hebben aangeven een transfer te ambiëren, zoals Jetro Willems en Santiago Arias, gaat de clubleiding de markt op. Daarnaast verwacht Cocu dat de vernieuwde jeugdopleiding de komende jaren vruchten gaat afwerpen. In tegenstelling tot Ajax en Feyenoord is de doorstroom bij PSV mager.

'Van de hele opleiding is de laatste stap het moeilijkst', aldus Cocu. 'Maar ik verwacht dat de komende jaren de kern van de PSV-selectie uit zelf opgeleide spelers gaat bestaan. Door de verbeteringen die zijn aangebracht en dat proces is nog steeds gaande. Als een talent er klaar voor is, zal hij zijn kansen krijgen. Maar de lat ligt hoog. Aan de bal is ieder talent goed bij PSV. Anders loop je hier niet rond. Net zo belangrijk is wat je doet zónder bal. Die combinatie moet de norm worden bij onze jeugdopleiding.'

Lees in de nieuwe Voetbal International en op VI PRO het uitgebreide interview met Phillip Cocu over oorzaak en gevolg van een seizoen zonder hoofdprijs, zijn eigen functioneren, de jeugdopleiding van PSV, Luuk de Jong en Mark van Bommel.

PSV verliest zicht op tweede plek door remise in Groningen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.