Cocu content: 'Hadden tijd nodig om VVV stuk te spelen'

PSV had woensdagavond de nodige moeite in het bekerduel met VVV-Venlo, maar won uiteindelijk afgetekend met 4-1. Trainer Phillip Cocu was vooral tevreden over de tweede helft, terwijl doelman Jeroen Zoet de nadruk legde op de plaatsing voor de kwartfinale.

Dat laatste was iets wat ook Cocu aanstipte tegenover de camera van FOX Sports. 'We hebben verdiend gewonnen', voegde hij daaraan toe. 'We hadden wel wat tijd nodig om VVV stuk te spelen. Zij konden het in de eerste helft nog redelijk goed belopen, maar in de tweede helft zijn ze nauwelijks op onze helft geweest. Wij raakten na de 0-1 niet in paniek, hebben ze na rust echt vastgezet en zij kwamen vervolgens overal net iets te laat: dat hebben wij afgedwongen.'

Keeper Jeroen Zoet was het met zijn trainer eens. 'Het is mooi dat het stadion op een doordeweekse avond voor een bekerduel vol zat', begon hij. 'In de tweede helft hebben we de fans nog iets kunnen bieden, want in de eerste helft hadden we een hoger baltempo moeten hanteren. Dat had anders gemoeten, maar uiteindelijk is het in de beker het belangrijkste dat je na negentig minuten door bent. In mijn vijf jaar bij PSV is dit voor het eerst dat we overwinteren in het bekertoernooi', toonde Zoet aan zijn klassiekers te kennen.

En dus maakte het hem niet veel uit dat het allemaal niet oogstrelend was geweest. 'Met die 0-1 kregen we wel een tikkie, terwijl we veel balbezit hadden en er - op een paar schoten na - niet veel aan de hand was. Dus was het wel heel erg lekker dat we vlak voor rust nog een doelpunt maakten. Gelukkig zijn we door, want dit is de snelste weg naar een prijs', sloot hij af met een ouderwetse bekerwijsheid.