Coach Viktoria Plzen trekt conclusies na matige generale voor duel met AZ

Reacties

Voor zowel Viktoria Plzen als AZ is er nog een boel werk aan de winkel voor de belangrijke wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League. De teams treffen elkaar komende woensdag in Alkmaar, de coach van de Tsjechen ziet genoeg verbeterpunten na de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Coach Viktoria Plzen trekt conclusies na matige generale voor duel met AZ
© Pro Shots
AZ
AZ
nv
3 - 1
Viktoria Plzen
Viktoria Plzen

In Tsjechië beet Plzen het spits af in de competitie, het eerste duel werd met 3-1 gewonnen van Opava. Een duidelijke uitslag, maar makkelijk ging het niet voor de nummer twee van afgelopen seizoen. Trainer Adrián Gula had zijn handen vol aan de voorbereiding op het duel, omdat het vanwege corona niet zeker was dat de wedstrijd überhaupt afgewerkt zou worden. Uiteindelijk werd er dus wel gespeeld en zag Gula dat zijn team het over enkele dagen beter moet doen om in Alkmaar een kans te maken.

'Elke speler moet er twintig procent bovenop doen, dat zal nodig zijn tegen AZ', vertelde de Coach aan Tsjechische media. 'We moeten meer zelfvertrouwen krijgen, sneller handelen in balbezit en verdedigend scherper zijn.'

Ook bij AZ verloopt de voorbereiding op het Europese duel niet op rolletjes, er werd bijvoorbeeld maar één zege geboekt in het oefenprogramma. Vrijdag werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Telstar. Er staat veel op het spel tijdens AZ – Plzen, de winnaar van dat duel is immers verzekerd van Europees voetbal tot aan de winterstop. De winnaar van dit duel is zeker van een vervolg in de groepsfase van de Europa League en maakt uiteraard nog kans om door te stoten richting de Champions League.

Voor Plzen is het herstellen na de eerste competitiewedstrijd nu begonnen in isolement. Om het besmettingsgevaar te beperken, verblijft de selectie in een hotel tot aan het vertrek naar Nederland. Trainer Gula ziet daar geen nadeel in. 'Het tegenovergestelde juist, dit maakt ons sterker. Van elke situatie kan je weer iets leren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.