Coach Dortmund wenst tegenstanders succes: 'Als Haaland dit ook gaat doen..'

Reacties

Erling Haaland blijft maar indruk maken bij Borussia Dortmund. Zelfs zijn coach kan amper geloven wat de Noor presteert. Door zijn dubbelslag tegen Union Berlin (4-2) heeft de Noor nu meer goals gemaakt dan wedstrijden gespeeld: 68 om 67.

Coach Dortmund wenst tegenstanders succes: 'Als Haaland dit ook gaat doen..'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
4 - 2
Union Berlin
Union Berlin

Met zijn twee goals komt Haaland zijn eigen belofte na, onlangs deed hij bij de nationale omroep van Noorwegen (NRK) immers een opvallende uitspraak: 'Ik heb niet genoeg gescoord. Ik vind dat ik meer goals dan wedstrijden moet hebben', zei hij destijds.

Haaland tekende in het Bundesliga-duel voor de 2-0 en de 4-2. Het eerste doelpunt maakte hij met het hoofd. Normaal is dat niet zijn sterke punt, maar dit was al zijn tweede kopgoal van het Duitse voetbalseizoen.

Trainer Marco Rose gaf Haaland en de man van de assist, Thomas Meunier, tijdens de wedstrijd een handkusje voor het doelpunt. Het was immers niet de eerste keer dat het duo beslissend was voor de Champions League-tegenstander van Ajax. 'Als Haaland dit ook nog eens gaat doen', verwees hij naar de kopdoelpunten, 'dan zeg ik succes tegen al onze tegenstanders die wij nog tegenkomen', sprak hij op de persconferentie.

Bekijk hier de samenvatting:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kopspecialist en teamgenoot Mats Hummels weet dat de kopbal van Haaland geen toeval is. 'Erling heeft er op de training veel op geoefend sinds hij bij ons is. Hij heeft veel sterke punten en hij werkt nu ook aan zijn zwakke punten. Hij zal de komende vijftien jaar een van de drie beste spitsen van de wereld zijn.'

Haaland maakte naast zijn kopgoal nog een doelpunt. Hij rondde een dieptepass op prachtige wijze af. De Duitse krant Bild  noemde het een 'waanzinnig doelpunt' en voetbaltijdschrift Kicker had het over een 'kunststukje'.

De Noors international maakte in de Bundesliga tot nu toe zeven goals in vijf wedstrijden. In de Champions League scoorde hij tegen Besiktas ook al een doelpunt.

In 27 procent van de doelpogingen van Haaland is het raak, dat is uitzonderlijk hoog. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.