Clubs uit Keuken Kampioen Divisie niet op één lijn over tv-gelden

Reacties

De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie weten waar zij aan toe zijn bij de verdeling van de tv-gelden. De gezamenlijke stemming leverde echter zeker geen unanieme beslissing op.

Clubs uit Keuken Kampioen Divisie niet op één lijn over tv-gelden
© Pro Shots

Bij de verdeling van de tv-gelden wordt gekeken naar de eindstanden van de laatste tien seizoenen. Het afgebroken seizoen zorgde voor vraagtekens: moest deze nu worden meegerekend of niet? De Coöperatie Eerste Divisie liet de clubs hierover stemmen en de competitiedeelnemers hadden twee opties: zij konden ervoor kiezen om de ranglijst zoals hij op 9 maart was erbij te pakken of niet.

De clubs kregen een werkweek de tijd om hierover na te denken. 'We hebben duidelijk gecommuniceerd dat de stemmen voor vrijdag 17.00 uur binnen moesten zijn en dat een niet uitgebrachte stem niet mee zou tellen', vertelt directeur Eerste Divisie Marc Boele. 'We gaven hiermee ook ruimte om te overleggen over de procedure, maar daar kwamen geen reacties op. In mijn optiek was iedereen het er dus mee eens. Of, in ieder geval, niet mee oneens.'

In de Keuken Kampioen Divisie mochten zestien clubs (exclusief de beloftenteams) hun stem uitbrengen. Afgesproken werd dat er bij een gelijkspel (acht – acht) een compromis zou worden gesloten, waarbij het afgesloten voetbaljaar niet voor honderd, maar voor 75 procent zou meetellen. En dat scenario rolde uit de kast als uitslag: er waren inderdaad acht ploegen die stemden voor optie één en acht ploegen voor optie twee.

Het zorgt voor gemengde gevoelens bij Boele. 'Met acht tegen acht heb je toch altijd partijen die minder blij zijn. Deze clubs zijn er overigens niet allemaal op achteruit gegaan', zegt de directeur. 'Het gaat wel om serieus geld, zeker in deze periode, maar niet om tonnen. De uitwerking van deze stemming hebben we expres niet vermeld, maar ik kan me voorstellen dat de clubs met rekenmachines hebben gezeten om te kijken welke optie voor de club het beste zou zijn. Dat zou ik in ieder geval wel gedaan hebben.'

Voor de clubs uit de Eredivisie komt het onderwerp over de verdeling van de tv-gelden waarschijnlijk volgende week (dinsdag 2 juni) op tafel. VI's Tom Knipping geeft in onderstaand artikel tekst en uitleg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.