Clubs profiteren flink na coronabesluit overheid

Reacties

Het komende besluit van het demissionaire kabinet om de stadions weer volledig open te gooien, levert clubs een mooi extra bedrag op. Bij Ajax gaat het in totaal om miljoenen als de bezettingsgraad naar honderd procent mag, in plaats van de huidige twee derde van de capaciteit.

Clubs profiteren flink na coronabesluit overheid
© Pro Shots

Haagse bronnen meldden aan toonaangevende media in Nederland dat vanaf 25 september de stadions weer volledig uitverkocht mogen worden, wat qua timing goed is voor een club als Ajax. De Amsterdammers spelen immers op 25 september een thuiswedstrijd tegen FC Groningen en enkele dagen daarna wordt Besiktas ontvangen in de Johan Cruijff Arena voor een onderonsje in de Champions League. Ajax speelt de eerste wedstrijd in het elitetoernooi uit tegen Sporting Portugal.

Ook een club als Feyenoord profiteert meteen, met een thuiswedstrijd op 25 september (tegen NEC) en daarna een Europees duel in De Kuip met Slavia Praag. Twee weken daarvoor speelt Feyenoord een uitwedstrijd tegen Maccabi Haifa in de Conference League. FC Twente zal ook blij zijn met het besluit. De club uit Enschede heeft immers de catering in de Grolsch Veste in eigen beheer.

Ajax-watcher Freek Jansen van VI vertelde in het programma Studio Voetbal wat voor een positieve gevolgen dit besluit heeft voor Ajax. Ten opzichte van de huidige situatie scheelt het Ajax drie ton per Eredivisie-wedstrijd en ruim vijf ton voor een wedstrijd in de Champions League. Omgerekend naar een heel seizoen praat je dus al snel over miljoenen: anderhalf miljoen euro voor (minimaal) drie thuiswedstrijden in de Champions League en ruim vier miljoen aan extra inkomsten vanuit de competitieduels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.