Clubs in de rij voor Twentse sensatie Cerny: ook AZ gecharmeerd

Reacties

Voor Vaclav Cerny breekt een spannende periode aan. Er is namelijk bijzonder veel buitenlandse belangstelling voor de vleugelspits van FC Twente. Vanuit de Eredivisie is daarnaast AZ gecharmeerd.

Clubs in de rij voor Twentse sensatie Cerny: ook AZ gecharmeerd
© Pro Shots

De Alkmaarders hebben recent informatie ingewonnen naar de beschikbaarheid en ambities van Cerny. De 25-jarige rechtsbuiten is bezig aan een ijzersterk jaar bij FC Twente en maakte donderdag tegen SC Heerenveen zijn vijftiende goal van het seizoen.

Zijn indrukwekkende vorm heeft belangstelling van vele buitenlandse clubs gewekt, waaronder die van VfL Wolfsburg, waar eerder door De Telegraaf al melding van werd gemaakt. Door de grote interesse van kapitaalkrachtige clubs lijkt de slagingskans van AZ in een eventuele jacht op Cerny op voorhand niet erg groot. Wel geeft de interesse van AZ blijk van de Alkmaarse ambities op de transfermarkt.

Hoewel er momenteel nog geen officiële aanbiedingen op tafel liggen voor Cerny, is de verwachting dat daar op korte termijn verandering in zal komen. De oud-speler van Ajax en FC Utrecht speelt zondag met FC Twente tegen SC Heerenveen; in de week erna volgen mogelijk nog twee duels in de finale van de Europese play-offs. Nadien zal Cerny zich melden bij zijn nationale ploeg voor interlands tegen de Faeröer en Montenegro.

Cerny heeft bij FC Twente nog een contract tot 2025. De international van Tsjechië zou daardoor in navolging van Ramiz Zerrouki, die na dit seizoen de overstap naar Feyenoord maakt, een volgende forse transfersom in het Twentse laatje kunnen brengen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer V. Černý
Meer over V. Černý
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.