Clubloze Anita duikt op bij beloften van Ajax

Reacties

Vurnon Anita houdt zijn conditie op peil bij Jong Ajax. De dertigjarige middenvelder is clubloos nadat hij zijn contract bij Leeds United eerder deze maand liet ontbinden.

Clubloze Anita duikt op bij beloften van Ajax

Terwijl Anita op zoek is naar een nieuwe club keert hij tijdelijk terug bij de club waar hij in 1999 op tienjarige leeftijd in de jeugd terechtkwam. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 2005 en 2012 ruim honderddertig Eredivisie-wedstrijden in het eerste van de Amsterdammers. Hij verdiende nadien een transfer naar Newcastle United, waar hij meer dan honderd wedstrijden voor speelde in de Premier League.

In 2017 maakte de drievoudig international van Oranje een transfer naar Leeds United, dat hem het afgelopen seizoen al verhuurde aan Willem II. Hoewel Anita nog een contract tot medio 2020 had in Leeds was het al langer duidelijk dat er geen toekomst meer voor hem lag op Elland Road. In totaal kwam Anita tot slechts 22 wedstrijden voor Leeds United.

Nu Anita zonder contract zit, heeft hij de tijd om een nieuwe club te vinden. Tot die tijd onderhoudt hij zijn conditie bij de beloften van Ajax. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.