Clubicoon Torres reddende engel bij mogelijk laatste thuisduel Griezmann

Fernando Torres was zaterdagavond goud waard voor Atlético Madrid in de Spaanse titelrace. Het clubicoon hielp zijn ploeg eigenhandig langs Deportivo Alavés (1-0).

Atlético Madrid begon het duel als nummer drie van de Primera División. Na het gelijkspel tegen stadgenoot Real Madrid boekte het drie zeges op rij, waardoor het vol vertrouwen aantrad tegen de nummer achttien van Spanje. Omdat Valencia eerder op de dag verrassend verloor bij Eibar, kon de ploeg van trainer Diego Simeone bij winst de tweede plek grijpen. Bij puntenverlies zou koploper Barcelona de lachende derde kunnen worden.

De eerste helft kwam de thuisploeg niet door de verdediging van Alavés heen. Na ruim twintig minuten was Manu García namens de bezoekers gevaarlijk met een schot van afstand, maar doelman Jan Oblak liet zich niet verrassen. Beide ploegen hadden veel overtredingen nodig en dat kwam het spel niet ten goede, waardoor 0-0 de ruststand werd. Antoine Griezmann werd de eerste 45 minuten - in mogelijk zijn laatste thuisduel - niet gevonden door zijn medespelers. Over de Fransman gaan geruchten dat hij in januari mogelijk vertrekt uit Madrid en Simeone liet al doorschemeren een transfer niet in de weg te staan.

Ook in de tweede helft kwam het duel niet op gang. Twintig minuten voor tijd greep Simeone in en stuurde Fernando Torres en Yannick Carrasco het veld in om de overwinning te forceren. Met Torres als aanvalspartner van Griezmann ging het beter lopen en dit resulteerde zelfs in de bevrijdende 1-0. El Niño stond slechts vijf minuten in het veld toen hij alert was op de voorzet van rechtsachter Sime Vrsaljko. De Spaanse spits tikte koelbloedig binnen en liet doelman Fernando Pacheco kansloos. Voor het kind van de club was het zijn 98ste treffer in de Primera División voor Atleti. De nipte voorsprong kwam in de slotfase niet meer in gevaar.

Door de penibele winstpartij neemt Atlético Madrid dus de tweede plaats over van Valencia. De Madrilenen zijn koploper Barcelona tot op drie punten genaderd, maar de Catalanen komen zondag nog wel in actie tegen Deportivo La Coruña.