Clubicoon Keown haalt uit: 'Arsenal heeft een stomp in het gezicht nodig'

Reacties

Arsenal kwam donderdagavond in de Europa League wederom met een zwaar teleurstellend optreden. Dat leidde binnen de lijnen niet alleen tot woede bij middenvelder Granit Xhaka, maar na afloop was ook analyticus en clubicoon Martin Keown pissig.

Clubicoon Keown haalt uit: 'Arsenal heeft een stomp in het gezicht nodig'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
1 - 1
Slavia Praag
Slavia Praag

Op de avond dat Ajax thuis met 1-2 verloor van AS Roma, kreeg ook Arsenal een tik te verwerken. De 1-1 remise in eigen huis tegen Slavia Praag is weliswaar niet onoverkomelijk, maar desondanks een behoorlijke domper. De Londenaren hadden het op papier getroffen met de loting voor de kwartfinale van de Europa League, zo leek het, maar moeten in Tsjechië nu nog vol aan de bak om zich te plaatsen voor de halve eindstrijd.

De manier waarop de 1-1 viel (op een avond waarop Alexandre Lacazette nog een enorme kans om zeep hielp) leidde overigens tot grote frustratie bij Xhaka. Op televisiebeelden was duidelijk te horen hoe de Zwitserse middenvelder zich na die goal van Tomás Holes (diep in blessuretijd) woedend tot zijn verdedigende teamgenoten richtte. 'Werk die f*cking bal nou eens weg!', zo pikten de microfoons op.

Arsenal-icoon Keown was na afloop eveneens niet te spreken over The Gunners. 'Afwachten was de verkeerde tactiek', zo oordeelde hij bij BT Sport. 'Dit was een kans om een keer vanaf het begin het initiatief te pakken, maar Slavia Praag mocht gewoon opbouwen van achteruit.' Hij baalt dan ook van het gebrek aan intrinsieke motivatie bij de spelers. 'Arsenal heeft iemand nodig die ze in het gezicht stompt, zodat ze wakker zijn. Pas dán beginnen ze namelijk te voetballen', zo oordeelde hij hard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.