Clubicoon Kashia vertrekt na acht jaar bij Vitesse

Reacties

Guram Kashia vertrekt bij Vitesse. De dertigjarige clubicoon heeft een meerjarig contract getekend bij het Amerikaanse San Jose Earthquakes.

Clubicoon Kashia vertrekt na acht jaar bij Vitesse

Vitesse werkte mee aan het vertrek van Kashia, die nog een contract tot medio 2020 had. De Arnhemmers ontvangen een bescheiden transfersom voor de Georgiër. Bij de MLS-club wordt Kashia herenigd met vriend en landgenoot Valeri Qazaishvili.

De publiekslieveling sloot zijn periode bij Vitesse af met het behalen van Europees voetbal, in de play-offs ten koste van FC Utrecht. Destijds speelde de interesse van de Amerikanen al.

'Het is een moeilijke beslissing geweest om afscheid te nemen. Samen met mijn familie heb ik besproken dat nu misschien wel de laatste kans is om nog een avontuur aan te gaan', zegt Kashia op de clubsite van de Arnhemmers. 'Vitesse zit en blijft in mijn hart. Ik wil de mensen binnen de club en de supporters bedanken voor alle support. Mede dankzij jullie heb ik hier acht prachtige jaren gekend. Heel veel succes met Vitesse en natuurlijk blijf ik de club van dichtbij volgen.'

Technisch directeur Marc van Hintum gunt Kashia zijn transfer. 'Voor Guram kwam er nu een kans voorbij om nog één keer het avontuur aan te gaan. Na al die jaren dat hij zich zo heeft ingezet voor onze club, begrijpen we zijn afweging.'

De transfer kwam niet uit de lucht vallen. Anderhalf jaar geleden schermde Kashia al met interesse uit Italië. De laatste driekwart jaar gaf hij zijn management de opdracht actief op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Niet dat hij uitgekeken was op Vitesse, hij wilde echter nog één keer in zijn leven een andere prikkel. Niet zozeer financieel, al gaat hij in de VS meer verdienen dan in Nederland. De Georgiër was op zoek naar nieuwe uitdagingen voor hem én zijn jonge gezin.

Boegbeeld
Kashia streek acht jaar geleden neer in Gelderland en groeide uit tot aanvoerder en boegbeeld van Vitesse. Als captain greep hij vorig jaar met Vitesse de eerste hoofdprijs in de clubhistorie: de KNVB-beker. Ook speelde Kashia de meeste wedstrijden in de Eredivisie voor Vitesse: 245.

Guram Kashia was in acht jaar tijd goed voor 245 Eredivisie-duels.
Guram Kashia was in acht jaar tijd goed voor 245 Eredivisie-duels.

Vitesse zal de markt op moeten voor een extra centrale verdediger. Eerder werd Rasmus Thelander al overgenomen van het Zwitserse FC Zürich, maar hij geldt als de vervanger voor Chelsea-huurling Matt Miazga. De Amerikaan keert normaliter niet terug in Arnhem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.