Clubicoon Cañizares haalt uit naar nieuwe Valencia-trainer Celades

Reacties

Albert Celades heeft met zijn aantreden bij Valencia ethische grenzen overschreden. Althans, dat is het oordeel van clubicoon Santiago Cañizares.

Clubicoon Cañizares haalt uit naar nieuwe Valencia-trainer Celades

Voor Celades is Valencia zijn eerste klus als hoofdtrainer. De gewezen international werkte voornamelijk bij de Spaanse jeugdteams en was na zijn vertrek als assistent bij Real Madrid in het najaar van 2018 zoekende naar een nieuwe uitdaging. Met het opvolgen van ontslagen Marcelino bij Ajax-opponent Valencia heeft hij die gevonden.

De aanstelling van de 43-jarige oud-international roept vraagtekens op. Volgens Cañizares heeft hij zich te veel laten leiden door de ambitie in La Liga aan de slag te gaan en heeft hij daarbij te weinig oog gehad voor de situatie bij Valencia. Het moreel kompas ontbreekt.

'Celades komt als trainer uit de lagere regionen en heeft geen opties in La Liga', schetst de gewezen doelman bij Radio MARCA het beeld dat Celades tekent bij een club die zijn voorganger op allesbehalve nette manier de deur heeft gewezen. 'Als je dan een contract bij Valencia gaat tekenen, dan ben je al het gevoel van eer en ethiek kwijt.'

Cañizares verwacht een zware start voor de nieuwe trainer, die zaterdag met Valencia aantreedt tegen Barcelona. 'Celades weet niet hoe hij wordt ontvangen in de kleedkamer. Zijn rol is vanaf dag één erg gecompliceerd. Hij zal een team aantreffen dat is afgeleid en in z'n hemd is gezet.'

Want in de spelersgroep is allerminst begrip voor het wegsturen van Marcelino. De verslechterde relatie met eigenaar Peter Lim, onder meer na een conflict over het aankoopbeleid, was de aanleiding voor de wisseling van de wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.