Club Brugge zet met misstap koppositie op het spel

Club Brugge heeft voor de vierde keer dit seizoen averij opgelopen in de Jupiler Pro League. Blauw-Zwart bleef tegen OH Leuven steken op een gelijkspel en kan de koppositie zondag kwijtraken wanneer runner-up Union Sint-Gillis het opneemt tegen Royal Antwerp.

Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
OH Leuven
OH Leuven

De openingsminuten in het Jan Breydelstadion waren voor Club, maar verder dan kansen voor Mats Rits en Kamal Sowah kwam de thuisploeg niet. Leuven kreeg hierna meer grip op de wedstrijd en kwam op slag van rust op voorsprong. Xavier Mercier vond de vrijstaande Cenk Özkacar die Simon Mignolet met een kopbal kansloos liet.

Club Brugge, met Noa Lang negentig minuten op het veld, ging in de tweede helft fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Zo kopte Jack Hendry tegen de lat en schreeuwde Club tevergeefs om een strafschop. Trainer Philippe Clement greep na een uur in en bracht Bas Dost binnen de lijnen.

Charles de Ketelaere en Rits lieten hierna na om Club op gelijke hoogte te brengen, maar na 78 minuten liet Clinton Mata zien hoe het wel moest. Na een counter stoomde de rechtsback mee op om vervolgens met links droog uit te halen. In de slotfase was de beste kans nog voor OH Leuven: Mathieu Maertens trof de paal.

Club Brugge heeft nu een paar dagen rust en neemt het komende dinsdagavond op tegen RB Leipzig. In de eerste speelronde van de Champions League-groepsfase speelde Club met 1-1 gelijk tegen Paris Saint-Germain.