Club Brugge-trainer hekelt gedrag Lang: 'Gefocust op verkeerde dingen'

Reacties

Club Brugge-trainer Philippe Clement heeft Noa Lang op zijn vingers getikt. Hij hekelt zijn gedrag tijdens de traditionele topper bij Anderlecht (1-1). 'Een gebrek aan scherpte. Hij was te gefocust op nevenzaken', zei Clement tegenover Belgische media. De trainer gaat na de interlandperiode in gesprek met de 22-jarige aanvaller.

Club Brugge-trainer hekelt gedrag Lang: 'Gefocust op verkeerde dingen'
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
1 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Lang ruziede in Brussel met Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt, waardoor beide spelers een gele kaart ontvingen, maar ook het thuispubliek reageerde negatief op de speler die komende week zijn Oranje-debuut kan maken. Met een voorsprong op zak daagde Lang met wat hoogstandjes zijn tegenstanders uit. Dat viel niet in goede aarde bij de Anderlecht-supporters.

'We hadden hem gewaarschuwd, maar het blijft een jonge speler. Hij doet het niet met slechte bedoelingen, maar het klopt dat hij gefocust was op de verkeerde dingen. Hier gaan we na de interlandperiode over spreken. We moeten aan hem werken, zoals met veel jonge spelers. Het is een proces', zei Clement op de persconferentie.

Clement keek vervolgens collega-trainer Vincent Kompany aan, die naast hem zat. 'Vincent ondervindt hetzelfde met jonge spelers. Ze moeten leren bezig te zijn met hun werk voor de ploeg. De rest volgt dan wel. Noa heeft een goede instelling, hij wil bijleren. Ik ben ervan overtuigd dat hij lessen zal trekken uit deze wedstrijd.'

Clement kon uiteindelijk wel leven met het gelijkspel. 'In de tweede helft waren we niet erg dreigend. Tegelijk hebben we ook niet veel meer weggeven. Ik denk dat je kan spreken over een terecht gelijkspel.' Ruud Vormer begon bij Club net als tijdens de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig op de bank. 'Je ploeg omgooien houdt ook risico’s in. Daarom besloot ik om het niet te doen', verklaarde Clement Vormer zijn reservebeurt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer N. Lang
Meer over N. Lang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.