'Club Brugge steekt Openda-miljoenen in man van 1 doelpunt in 38 duels'

Reacties

Club Brugge werkt aan de komst van Vedat Muriqi. De spits lijkt over te komen van Lazio, dat volgens sportief directeur Igli Tare een bedrag van elf miljoen euro tegemoet kan zien. Club Brugge neemt een risico, want Muriqi heeft de hoge verwachtingen bij Lazio allerminst waargemaakt sinds hij in 2020 voor twintig miljoen euro werd binnengehaald.

'Club Brugge steekt Openda-miljoenen in man van 1 doelpunt in 38 duels'
© Pro Shots

De kampioen van België versterkte zich deze week al met Cyle Larin, maar raakt Loïs Openda voor een slordige tien miljoen euro kwijt aan RC Lens. In de afgelopen twee seizoenen werd Openda nog verhuurd aan Vitesse. Met Ferran Jutglà en Charles De Ketelaere heeft Club nog twee andere centrumspitsen, al trekken Leeds United en AC Milan aan De Ketelaere. Deze week zou Leeds een bod hebben uitgebracht van dertig miljoen euro plus bonussen.

Club Brugge lijkt zich voor te bereiden op een vertrek van de sterspeler en wil het spitsenbestand uitbreiden met Muriqi. Nadat journalist Gianluca Di Marzio woensdag melding maakte van een mogelijke transfer van negen miljoen euro plus bonussen, bevestigde Tare in gesprek met Gazeta Nacional dat Muriqi op weg is voor België. ' Ja. Niet voor negen, maar voor elf miljoen euro', zei de directeur van Lazio. Daarmee zou Muriqi de duurste aankoop ooit worden van Club Brugge. Op dit moment is Kamal Sowah (negen miljoen euro) de recordaankoop, sinds hij een jaar geleden overkwam van Leicester City.

De 28-jarige Muriqi is met twintig interlandgoals de topscorer aller tijden van Kosovo. Hij ruilde Fenerbahçe in 2020 in voor Lazio, maar kon door een besmetting met het coronavirus niet meteen aansluiten bij zijn teamgenoten. Verder worstelde hij met een spierblessure, waardoor hij pas op 17 oktober 2020 debuteerde. Simone Inzaghi gaf Muriqi nauwelijks kansen; opvolger Maurizio Sarri zag het ogenschijnlijk nog minder zitten in de Kosovaar.

Onder Sarri kreeg Muriqi slechts één basisplaats in de eerste seizoenshelft van de vorige jaargang, waarna hij in januari 2022 werd gestald bij Real Mallorca. Met vijf doelpunten en drie assists in zestien wedstrijden leverde hij een wezenlijke bijdrage in de succesvolle strijd om lijfsbehoud. Real Mallorca maakte echter geen gebruik van de optie tot koop van twaalf miljoen euro. In dienst van Lazio scoorde Muriqi één keer in 38 competitieduels. Zijn contract loopt nog drie jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.