Club Brugge bewijst zich nu ook met transferplannen als het Ajax van België

Reacties

Club Brugge staat nu al een tijdje aan de top in België en is bereid om te investeren om daar te blijven. De kampioen heeft volgens Het Laatste Nieuws een bod van vijftien miljoen euro plus bonussen uitgebracht op Sander Berge. Zoveel werd in België nog nooit voor een speler betaald.

Club Brugge bewijst zich nu ook met transferplannen als het Ajax van België
© Pro Shots

Club Brugge werd in vier van de laatste vijf jaar kampioen en was in de afgelopen vier seizoenen verzekerd van de Champions League-miljoenen. Ook komend seizoen mogen de blauwzwarten weer meedoen aan het miljardenbal. Nu Charles De Ketelaere ook nog eens voor een recordbedrag van minstens 32 miljoen euro is verkocht aan AC Milan, heeft Club Brugge heel wat financiële stootkracht.

De Belgen tonen nu hun spierballen op de transfermarkt. Bjorn Meijer (FC Groningen), Casper Nielsen (Union Sint-Gillis) en Ferran Jutglà (Barcelona) werden al binnengehaald en de hoop is dat Berge de volgende versterking kan worden. Het geboden bedrag van vijftien miljoen euro is echter nog niet voldoende. Sheffield United, de huidige werkgever van de voormalig middenvelder van Racing Genk, heeft het eerste bod van Club Brugge afgewezen.

Vorig jaar betaalde Club Brugge nog negen miljoen euro voor Kamal Sowah, terwijl Anderlecht ooit tien miljoen euro op tafel legde voor Nicolae Stanciu. Op het moment zijn dat nog de twee duurste ingaande transfers in België, de opvallende deal tussen Standard Luik en Internazionale voor Zinho Vanheusden weggelaten. De verdediger ging voor 12,6 miljoen euro van Milaan naar Luik, maar werd later voor zestien miljoen euro weer teruggekocht. Dit bleek een boekhoudkundig trucje te zijn.

Door de jacht van Club Brugge op Berge komt de vergelijking met Ajax weer naar voren. De Amsterdammers werden in de laatste jaren steeds kampioen in Nederland, gingen daardoor steeds de Champions League in en liepen financieel weg van de concurrentie. Ook Ajax vist nu uit een andere vijver op de transfermarkt: deze zomer brak de recordkampioen het Nederlandse transferrecord voor de komst van Steven Bergwijn. Hij kostte 31,25 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.