Clement trots op 'lotgenoot' Mazraoui: 'Gaaf dat hij het zo goed doet'

Reacties

Pelle Clement is neergestreken bij PEC Zwolle, waar hij dankzij een goed optreden tegen Feyenoord prima begonnen is, maar de 22-jarige aanvaller volgt zijn ex-club Ajax en zijn voormalige ploeggenoten nog op de voet. Zo kijkt hij vol bewondering naar de ontwikkeling van Noussair Mazraoui, die inmiddels onomstreden basisspeler is bij de Amsterdammers.

Clement trots op 'lotgenoot' Mazraoui: 'Gaaf dat hij het zo goed doet'

Clement doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij van het belofteteam overstapte naar Reading FC. Hij ging mee met trainer Jaap Stam, met wie hij inmiddels ook samenwerkt bij PEC Zwolle. De twee hebben een band. Ze leerden elkaar kennen op De Toekomst. Stam was samen met Andries Ulderink verantwoordelijk voor Jong Ajax, Clement was een achttienjarig talent uit de eigen opleiding.

De Amsterdammer, geboren drie dagen na de Champions League-finale van 1996 tussen Ajax en Juventus, was het prototype laatbloeier. Al op tienjarige leeftijd opgepikt bij Koninklijke HFC, maar nimmer de speler die bij de trainers en toeschouwers over de tong ging. Clement groeide op in de schaduw van jongens als Donny van de Beek en Abdelhak Nouri.

Het duurde tot de A-junioren voordat hij werd opgemerkt. Stam en later Marcel Keizer gaven hem een basisplaats in Jong Ajax, Peter Bosz liet hem in november 2016 debuteren in Ajax 1. 'Ik heb een beetje hetzelfde traject afgelegd als Nous', doelt Clement op Ajax-back Noussair Mazraoui. 'We waren altijd net wat later dan de rest, niet de zogenoemde toptalenten. Keizer was het die in ons beiden iets zag. Het is echt gaaf om te zien hoe goed Nous het nu doet bij Ajax.'

Clement denkt met plezier terug aan zijn tijd bij Ajax. 'Dat tweede jaar onder Keizer zal ik sowieso niet snel vergeten. Zo'n goed middenveld ga je nooit meer bij elkaar krijgen. Frenkie de Jong, Donny en Appie. En ik? Ik stond hangend aan de linkerkant. Een luxe. Zelf voelde ik het vertrouwen van de trainers, Bosz haalde me steeds vaker bij het eerste. Dan speelde ik op vrijdag met Jong Ajax, viel ik op zondag in bij Ajax 1 en speelden we vervolgens weer voor de beker of de Europa League. Dat ging dan twee weken achter elkaar zo door. Juist in de periode kreeg ik een liesbreuk. Na de operatie was ik mijn plek kwijt aan Justin Kluivert.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.