Clasie snapt niets van wisselvalligheid van Feyenoord: 'Je zet jezelf te kijk'

Feyenoord hield koploper PSV op een 1-1 gelijkspel, een week nadat er verloren werd van FC Groningen. Aanvoerder Jordy Clasie heeft geen verklaring voor de wisselvalligheid van de Rotterdammers.

De nummer drie van de Eredivisie had immers kansen genoeg om zelfs te winnen in Eindhoven. 'Je vergeet jezelf te belonen', merkt Clasie dan ook op bij FOX Sports. 'Als je kijkt in welke fase we zitten, teken je vooraf voor een punt. Maar gezien het wedstrijdverloop, met name in de eerste helft, is dit doodzonde.'

Feyenoord wisselt dit seizoen ijzersterke wedstrijden tegen de toppers af met matige resultaten tegen 'de kleintjes'. 'Je zet jezelf te kijk. We laten zien dat we het kunnen, maar dat lukt niet altijd', bekent Clasie. 'Dit zijn de wedstrijden waarin we het wel laten zien, het mag niet gebeuren dat we het alleen nu laten zien. Dat kun je jezelf absoluut aanrekenen.'

Met tien man, na rood voor verdediger Sven van Beek, kwam Feyenoord toch op voorsprong. Clasie is dan ook positief over de slotfase van de uitclub. 'Complimenten aan de ploeg, hoe we het gedaan hebben na de rode kaart. In de laatste minuten kun je de wedstrijd nog verliezen, maar er stond een team. De ene week is het matig en onvoldoende, maar nu konden we allemaal ons eigen niveau halen.'

Feyenoord kan nu beginnen aan de voorbereiding voor de belangrijke bekerwedstrijd tegen Ajax. Woensdag staan de clubs tegenover elkaar in de halve finale van de strijd om de TOTO KNVB-beker. 'Laten we hopen dat deze wedstrijd tegen PSV een opbouw is richting woensdag, want dat is een heel belangrijke wedstrijd voor ons', blikt Clasie vooruit.