Clasie enthousiast over interesse van AZ

Reacties

Jordy Clasie staat open voor een overstap naar AZ. Dat zei coach Arne Slot donderdag tijdens de persconferentie na afloop van de eerste training van de Alkmaarders. 'Jordy zelf is enthousiast, het is nu verder aan Max Huiberts om eruit te komen met hem en met Southampton.'

Clasie enthousiast over interesse van AZ

Slot stelde een gesprek te hebben gehad met Clasie, die nog tot medio 2020 onder contract staat bij Southampton. Afgelopen seizoen huurde Feyenoord de 27-jarige middenvelder van The Saints en de Alkmaarders willen Clasie graag in de Eredivisie houden. 'Ik heb met Jordy gesproken over wat zijn rol binnen de ploeg kan zijn. Jordy is goed aan de bal, goed in de passing en dat is, in combinatie met onze spelers met diepgang, wat we zoeken op die positie', aldus Slot. Hij ziet in Clasie een type Adam Maher, die deze zomer een avontuur bij FC Utrecht verkoos boven een verblijf in Alkmaar.

Slot volgt deze zomer John van den Brom op, die komend Eredivisie-seizoen bij FC Utrecht op de bank zit als coach. Slot sprak aan het einde van het afgelopen seizoen al met alle spelers om hun perspectief binnen de selectie te schetsen. Daaruit kwam naar voren dat Marko Vejinovic, Bjørn Johnsen en Mats Seuntjens weinig zicht op een basisplaats hebben en op zoek mogen naar een nieuwe club. Slot geeft in de spits de voorkeur aan Myron Boadu, die de eerste keuze is, en Ferdy Druijf, die terug is van een verhuurperiode bij NEC.

Over de situatie van Vejinovic, Johnsen en Seuntjens: 'Spelers zeggen altijd dat ze je eerlijkheid waarderen, maar het zijn natuurlijk geen gemakkelijke gesprekken. Vorig jaar hadden we te veel spelers in de selectie met te weinig perspectief op speeltijd. Dat had zijn weerslag op het trainingsniveau. Vandaar dat ik vroeg duidelijkheid heb willen scheppen. Als ze over anderhalve week nog geen andere club hebben, kunnen ze alsnog bij de A-selectie aanschuiven', aldus Slot, die hoopt dat zijn selectie verder intact zal blijven.

AZ speelt 25 juli in de tweede kwalificatieronde voor de Europa League de thuiswedstrijd tegen het Zweedse BK Häcken. De Alkmaarders beginnen de voorbereiding daarop mét Ron Vlaar, die binnenkort zijn krabbel zal zetten op een nieuw contract. Oussama Idrissi, die 23 juni met Marokko begint aan het toernooi om de Afrika Cup, sluit later aan. Wanneer dat is, is afhankelijk van de prestaties van de Marokkaanse ploeg op het eindtoernooi. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.