Clash met Tour de France heeft mogelijk gevolgen voor EK-gastheer

Reacties

Het is maar de vraag of Kopenhagen volgend jaar zomer een van de speelsteden is op het uitgestelde EK. De Deense hoofdstad fungeert immers ook als startplaats van de Tour de France, waardoor de organisatie druk aan het overleggen is met alle relevante instanties.

Clash met Tour de France heeft mogelijk gevolgen voor EK-gastheer
© Pro Shots

In gesprek met Sky Sports laat Jesper Møller, de preses van de Deense voetbalbond weten, dat de kans 'fifty-fifty' is dat er EK-duels plaatshebben in het Parken Stadion. 'Wij zijn prima in staat om vier EK-duels te organiseren, maar we zijn afhankelijk van onze partners. Daar maak ik me zorgen over.'

De autoriteiten zouden niet staan te springen om in zo'n korte tijd zoveel grote publieksmagneten in huis te halen. De Tour van 2021 begint op vrijdag 2 juli, normaal gesproken een halve week na de laatste EK-wedstrijd in de stad. Doorgaans zijn er enkele dagen voor de start al diverse, Tour-gerelateerde evenementen.

De UEFA wil voor het einde van deze maand weten of de gastheren van EURO 2020 ook volgend jaar in staat zijn EK-duels te organiseren.

De andere speelsteden voor het EK zijn Amsterdam, Baku, Bilbao, Boekarest, Boedapest, Dublin, Glasgow, Londen, München, Rome en Sint-Petersburg.

Het verzetten van het EK kost de UEFA veel geld, maar de bond kan wel een stootje hebben:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.