CL Quiz: wie maakten de hete Ajax-avond in Mestalla mee?

Reacties

In aanloop naar het Champions League-duel van Ajax met Valencia gaan de gedachten terug naar de vorige twee duels tussen beide clubs in het miljardenbal. Een quiz over die twee wedstrijden uit het seizoen 2002/03.

CL Quiz: wie maakten de hete Ajax-avond in Mestalla mee?
© Pro Shots

Vooral de confrontatie in Mestalla in november 2002 was memorabel. De toenmalige keeper van Ajax groeide uit tot held van de avond door de ene na de andere redding te verrichten en Valencia uiteindelijk op 1-1 te houden. Dat was enkele maanden later ook de uitslag in De Arena. Mede door die twee gelijke spelen zou de poeg van Ronald Koeman de tweede poulefase, met verder Arsenal en AS Roma, overleven. In de kwartfinale was de latere winnaar AC Milan net te sterk.

Welke spelers zeventien seizoenen geleden meededen tijdens de enige twee Europese confrontaties tot nu toe tussen Valencia en Ajax, is het onderwerp van deze quiz. We helpen jullie alvast op weg door per speler de positie en zijn rugnummer weg te geven. Bij de spelers van Valencia staat tussen haakjes de nationaliteit weergegeven, bij die van Ajax het continent waarvan ze afkomstig zijn. Bij Nederlandse spelers is wel de landcode weergegeven. Veel plezier! 

Uitleg bij de quiz: spelers met een sterretje scoorden, spelers met een pijltje vielen in. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Valencia
Meer over Valencia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.