CL Quiz: deze trainers haalden net als Ten Hag de halve finale

Reacties

Dit seizoen was voor Erik ten Hag zijn allereerste in een Europees hoofdtoernooi, maar de 49-jarige trainer haalde met Ajax meteen de halve finale van de Champions League. Mogelijk zit er zelfs nog meer in het vat. Een quiz over de andere coaches die ooit mochten ruiken aan een finaleplaats in het miljardenbal.

CL Quiz: deze trainers haalden net als Ten Hag de halve finale

Want Ten Hag treedt met alleen het bereiken van de halve finale, de return tegen Tottenham Hotspur wacht woensdag, al in de voetsporen van een rijtje illustere coaches. Sinds de oprichting van de Champions League in het seizoen 1992/93 presteerden 45 andere trainers dat ook, van wie er twintig meerdere keren bij de laatste vier stonden. Slechts vijf van hen bereikten vijf keer of vaker de halve finale. Onder hen ook één Nederlander.

Wie die grootheden en al die andere trainers die ooit de halve finale haalden zijn, is het onderwerp van deze quiz. We geven meteen toe dat met name enkele coaches uit de jaren negentig niet meteen een belletje zullen doen rinkelen, maar tegelijkertijd zitten daar ook weer enkele legendarische trainers tussen. Om jullie op weg te helpen hebben we bij alle coaches die één keer de halve finale haalden, ook hun nationaliteit vermeld. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.