CL Quiz: de drie vorige confrontaties van Ajax met Real in De Arena

Reacties

Real Madrid komt woensdag voor de vierde keer dit decennium naar De Arena voor een Champions League-duel met Ajax. Het is voor de Amsterdammers te hopen dat het treffen in de achtste finale beter verloopt dan de vorige drie confrontaties. Daarover gaat deze quiz.

CL Quiz: de drie vorige confrontaties van Ajax met Real in De Arena

De score in de laatste drie thuiswedstrijden tegen Real is ronduit dramatisch te noemen: nul punten, één doelpunt voor en elf tegen. Dat terwijl Ajax in de seizoenen 1972/73 en 1995/96 de baas was over De Koninklijke.

De laatste drie thuisduels met Real zijn ook berucht om enkele incidenten. Zo pakten twee spelers van Real in 2010 opzettelijk twee gele kaarten. Een jaar later werden twee goals van Ajax afgekeurd en verloor het met 0-3. Omdat Olympique Lyon met 1-7 won bij Dinamo Zagreb, gingen de Fransen op doelsaldo verder.

Wie tijdens de laatste drie Champions League-confrontaties in De Arena in de basis stonden bij Ajax en Real Madrid is het onderwerp van deze quiz. We helpen jullie al een aardig eind op weg door behalve de posities en de rugnummers ook de nationaliteit van de spelers weg te geven. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: spelers met een sterretje achter hun naam scoorden. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.